Last news in Fakti

5 Декември, 2016 20:43 1 755 3

Партията на Меркел затяга политиката си към мигрантите 

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти

Очаква се утре тя да бъде преизбрана за председател на ХДС за девети път на конференцията в град Есен

Партията на Меркел затяга политиката си към мигрантите  - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел намекна, че нейният Християндемократически съюз (ХДС) ще приеме по-твърда политика по отношение на бежанците на годишния си конгрес тази седмица, съобщи ДПА.

Канцлерът заяви пo-рано през деня, че предложенията, изготвени от ключовия за ХДС регионален лидер Томас Щробъл, който призовава за нови мерки за депортиране на неодобрените кандидати за убежище и за намаляване на социалните помощи, са в унисон с основните послания на конгреса от преди срещата.

Меркел направи тези коментари по време на традиционната си обиколка на конферентната зала преди официалното откриване на конгреса утре.

Партията на Меркел затяга политиката си към мигрантите 

Очаква се тя да бъде преизбрана за председател на ХДС за девети път на конференцията в град Есен. Това ще бъде официална подкрепа за кандидатурата на Меркел за четвърти мандат като канцлер на националните избори догодина. При последния вот преди две години Меркел си осигури лидерския пост с 96,7% от гласовете.

ХДС възприе по-твърд подход по бежанците през годината след поредица успехи на новата дясна популистка партия "Алтернатива за Германия" на местни избори, станали възможни заради опозицията на електорални групи към либералната бежанска политика на Меркел.

Около 900 000 човека, избягали от войните в Близкия изток и Африка, пристигнаха във Федералната република миналата година, след като Меркел отвори границите за кандидати за убежище, блокирани в Унгария, за да избегне хуманитарна криза.

Ходът й беше и в съответствие с германската конституция, която призовава страната да осигури безопасни условия на хората, които бягат от преследване или война.

Социологически проучвания, публикувани преди конгреса на ХДС тази седмица, разкриват, че партията и традиционният й баварски съюзник Християнсоциалният съюз (ХСС) възстановяват политическото си влияние след остър спад на подкрепата за тях вследствие на дълбоки разделения по действията на Меркел при бежанската криза.

Партията на Меркел затяга политиката си към мигрантите 

Допитване, опосвестено през ноември от телевизия ZDF, разкри, че 64% от анкетираните подкрепят кандидатура на канцлера за нов мандат като ръководител на най-голямата икономика в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антишмъркел

    11 0 Отговор
    Може ли германците да са тъпи като нас и догодина отново да си изберат бабата? Щяла да затяга политиката към мигрантите.. Те нали наебаха няколко германки, оня с брадвата във влака не го видях в никоя медия (може и да е отразено)... Какво ще им затяга - вече изнасилванията ще се извършват с презервативи ли (кой ще каже, че това не е по-добре :D )?
  • 2 бай Хой

    8 0 Отговор
    Тая пък и тя щяла да затяга. СМЯЯЯХ. Тя ги напуска там сега щяла да затяга. Чалмите нали си поеб@ват германки. Кой я знае и тази дърт@та скочубр@ как се е надявала и тя да намаже, ама на ядец. А относно надеждата и отново да я изберат бих казал "Всяка надежда тук да остави". Не ми се вярва немците да са такива мазохисти освен, ако не искат чалмите да ги опъват сутрин обед и вечер.
  • 3 Бай хой

    3 0 Отговор
    Пред из орни обещания. Лъже като боко тиквата, който преди изборите вдигаше пенсии, заплати и какво ли още не а след като яде дебелия си би камшика. Сега и шмеркелита предизборно гали слуха на германците. Значи знаела какво искат ама прави каквото им наредят терористите от вашингтон о обаньань.
Новини по държави: