Last news in Fakti

5 Декември, 2016 22:27 1 006 0

Президентът на Италия помоли Ренци да отложи оставката

  • италия-
  • матео ренци

Във вторник държавният глава започва консултации с представители на политическите сили заради създалата се криза

Президентът на Италия помоли Ренци да отложи оставката - 1
Снимка: БТА/АР

Държавният глава на Италия Серджо Матарела помоли премиера Матео Ренци да отложи оставката си докато Сенатът приеме бюджета за идната година. Това предадe Би Би Си, като се позова на изявление на президентството в Рим.

Ренци обяви тази сутрин, че ще се оттегли заради отхвърлянето на рефрендума в неделя на проекта за конституционни промени от мнозинството от италианците. По-рано тази вечер той пристигна в президентския дворец Куиринале, за да се срещне с Матарела.

Във вторник президентът започва консултации с представители на политическите сили заради създалата се криза.

Същевременно лидерът на дясната опозиционна партия Форца Италия Силвио Берлускони призова за създаването на правителство, което ще подготви предсрочните избори в страната, предаде АНСА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: