6 Декември, 2016 10:18 853 0

Интернет титани в съюз срещу тероризма

  • интернет-
  • тероризма-
  • facebook

Facebook, Twitter, YouTube и Microsoft започват съвместни действия

Facebook, Twitter, YouTube и Microsoft обявиха, че обединяват усилията си, за да ограничат разпространението на коментари с екстремистко съдържание в своите сайтове, съобщи РИА Новости.

Това беше обявено в съвместно изявление на четирите компании. За тази цел те ще започнат да обменят цифрови пръстови отпечатъци и изтрити снимки и клипове, определени като екстремистки. Това са уникални идентификатори, чрез които се разпространява екстремистко съдържание в мрежата.

С новата технология компаниите трябва да създадат потенциално свързани екстремистки записи на своите платформи, които в последствие да изтриват.

„На нашите платформи няма място за съдържание, призоваващо към тероризъм. Ние бързо ще приемаме действия за премахването на подобни материали, в съответствие с политиката на всяка компания“, се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА