1 974 2

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

Инициативата е част от програма на кмета Ан Идалго да се бори със замърсяването на въздуха във френската столица

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)
Анатоли Стайков

Властите в Париж отново въведоха мерки за ограничаване на замърсяването на въздуха. Във френската столица днес работи 24-часова схема за регулиране на трафика по улиците на града, информира ТАСС.

Парижката полиция информира още през уикенда, че днес само автомобилите с четни номера ще могат да се движат по улиците на столицата и околните предградия. Общо 140 пункта в целия град ще отстраняват от движение всички коли с нечетни номера.

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

През целия ден градският транспорт в Париж е напълно безплатен. Мярката има цел да се насърчи ползването му за сметка на личните автомобили.

Инициативата е част от амбициозната програма на кмета Ан Идалго да се бори със замърсяването на въздуха във френската столица и да направи града по-удобен за пешеходци и велосипедисти.

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

Схемата досега е прилагана два пъти в миналото - през 2014 и 2015 година. Тя включва на ротационен принцип автомобилите с четни, а понякога и с нечетни регистрационни номера.

Франция

Още по темата

 • Европейците дишат замърсен въздух

  Европейците дишат замърсен въздух

  Въпреки подобреното качество на въздуха усилията за справяне със замърсяването му на Стария континент трябва да бъдат увеличени заради високата цена ...
  23.11.2016
  715
  0
 • Дишаме по-мръсен въздух през ноември

  Дишаме по-мръсен въздух през ноември

  Дишаме по-мръсен въздух през ноември. Застудяването на времето докара традиционното за сезона прахово замърсяване в големите градове у нас, ...
  19.11.2016
  863
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Д'Мин
  Отговор
  1 16:45  06.12.16
  А можеше по-лесно, всички дкзели на полето(що пък не с един плуг отзад), и в Париж само коли с нормални двигатели.
 • СДФГ
  Отговор
  2 19:32  06.12.16
  Начи щом в Париж е мръсен въздуха, сметайте кво е у тоа коптор СОфия. Всеки дето е бил в западен град знае,че можеш цял ден да ходиш пеш и после вечерта обувките ти нямат грам прах.Я го пробвайте тва у СОфия. Ужас

Напиши коментар:


Публикувай