725 0

Тръмп прекалено често използва Туитър, смятат повечето американци

Но 5% смятат, че той не използва социалната мрежа достатъчно

Тръмп прекалено често използва Туитър, смятат повечето американци
Милена Трачева

По-голямата част от американците са на мнение, че новоизбраният президент Доналд Тръмп използва социалната мрежа "Туитър" "твърде често". Това показват данните от ново проучване на общественото мнение, публикувано във вторник и цитирано от списание TIME.

Проучването, поръчано от "Морнинг Консулт" и "Политико" и проведено сред регистрираните избиратели в страната, е установило, че според 56% от анкетираните, Тръмп "твърде често" използва Туитър, 16% са на мнение, че публикациите му са "точно колкото трябва", а 5% са на мнение, че той не пише достатъчно често в социалната мрежа.

Резултатите от допитването сочат още, че само 37% от хората, които са гласували за Тръмп, са на мнение, че той прекалява с онлайн публикациите. Не е изненадващо, че хората, които са гласували за Хилари Клинтън, дали същия отговор са много повече — 79%.

Тръмп, който използваше "Туитър" като трибуна за своите предизборни послания по време на президентската надпревара, бе подложен на жестока критика, особено в деня след изборите, заради честите публикации в социалната мрежа.

"Ако медиите отразяват точно и почтено моите изяви, аз ще имам много по-малко причини да пиша там. За съжаление, аз не знам дали това някога ще се случи!", заяви Тръмп в понеделник, чрез публикация в Туитър, разбира се.

Тръмп прекалено често използва Туитър, смятат повечето американци

САЩ

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай