Last news in Fakti

6 Декември, 2016 23:47 4 317 11

Дойде ли краят на Алепо?

  • сирия-
  • алепо-
  • превзе-
  • бунтовници-
  • сирийска армия-
  • източен алепо-
  • окупиран

Сирийската армия вече контролира над 70% от територията на града

Дойде ли краят на Алепо? - 1
Снимка АП/БТА

Сирийската армия и нейните съюзници са постигнали огромен напредък в опита си да изтласкат бунтовниците и терористите от източната част на Град Алепо, която е под техен контрол, съобщава телевизионният канал Press TV.

Силите, лоялни на президента Башар Асад, са превзели 8 квартала при последната си атака. Ливанската телевизия "Ал-Манар" съобщи, че сред "освободените" части са ключовите квартали Кади Аскар и Тирбет Лала.

Според информация от други източници, кварталите Шаар и Карм Ал Дада също са попаднали под контрола на правителствените сили.

Базираната във Великобритания, Сирийска обсерватория за правата на човека, съобщи, че след падането на Шаар, действията на терористите вече не са нищо повече от "война на изтощение" срещу сирийската армия.

Според групата за мониторинг, със седалище в Лондон, тази последна правителствена победа поставя под контрола на сирийското правителство повече от 70% от територията на Алепо.

С подкрепата на своите съюзници, правителствените сили на Сирия нанесоха тежки удари на бунтовниците през последните дни.

По-рано днес източници от правителството на Сирия обявиха, че няма да се съгласят на примирие в Алепо, освен ако не получат достатъчно гаранции за пълното изтегляне на бунтовниците от града.

Междувременно в ливанските медии се появиха съобщения, че бунтовниците от групировката Фатах Халаб са се изтеглили от почти всички свои позиции в източната част на Алепо, след споразумение, постигнато тази вечер.

Според ливанския новинарски сайт Al-Masdar Al-Arabi, част от отвоюваните квартали в източната част на града, са били предадени доброволно в ръцете на армията.

Един от лидерите на бунтовниците е потвърдил информацията и е заявил, че градът ще бъде предаден доброволно в ръцете на армията.

Новината, която започна да се разпространява из социалните мрежи се появи, след като 10 зелени автобуса, бяха забелязани да се движат към окупираната от бунтовниците източна част на Алепо.

Онези части от града, които все още не са били предадени на сирийското правителство, са под контрола на „Армията на завоеванието”, основната бунтовническа коалиция, бореща се срещу режима на Башар Асад, съобщава още медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 14 Отговор
    Отговорът на заглавието-въпрос на статията е перфектно даден от текста на стара детска песничка-игра:"Бели пеперудки къде отлетяхте,дойде ли ви края-ИЗБЕРЕТЕ ДРУЖКИ!АЗ ИЗБИРАМ ПЪРВАТА,ТИ ИЗБИРАШ ВТОРАТА..."

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    36 1 Отговор
    Краят на Алепо???
    Краят на Алепо дойде преди 4 години, когато платените от ФАЩ и Саудитска Аравия канибали-джихадисти със виковете алауакбар взривяваха историческите ценности заедно с християните и всички неверници!!!!
    Настъпи ли края на това Алепо??!
    Еднозначно - ДА!!!
    Слава Руси!!!
  • 3 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Като нямаш какво да напишеш по-добре не пиши нищо......и си пий редовно хапчетата

    Коментиран от #5

  • 4 Petar

    26 2 Отговор
    До Гост: не си прав. Тия там са терористи а не опозиция срещу Асад. Пътувам често до Ливан и никой в тази област не ги подкрепя. Колкото и да не харесвам Русия, мога да ги поздравя, че взеха правилната страна.
  • 5 onq s konq

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти наистина ли мислиш че пиша за ТЪПАНАРИ,в чиито глави се въртят единствено хапчета?Верно че си ми писал 2 минуса ,а на себеси 2 плюса,но от това дали ще станеш по-умен?

    Коментиран от #9

  • 6 Страшно е

    18 2 Отговор
    На каде ли ще погледне мерника на щатите сега.За каде ли точат ножове варварите детоя са им съюзници.
  • 7 РЕАЛНО

    22 0 Отговор
    Това ли са така наречените бунтовници....https://youtu.be/NpUXMfbsFdU.......https://youtu.be/zJba63t6eBQ.........https://youtu.be/z3NADPBu2BM......https://youtu.be/LoJJ488250E...........И защо се мълчи у нас--защо се изопачава истината?...Има хиляди клипчета за зверствата на тези "бунтовници"--но нали трябва да угодим на Чичо Сам.....
  • 8 на Деса шушито

    2 0 Отговор
    А Деса-Стоян-ТО, какво ще изходи по въпроса?
  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти май още не си разбрал, че всеки може да "пише" само по един плюс или минус, тъй че споко, писал съм ти само един минус, другите минуси са ги писали другите хора дето не ти харесват умотворенията.
  • 10 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    алепо ще падне въпреки че не го очаквах ,признавам.слабата сирииска армия нямаше сили и качества да го превземе,но хизбула,иран и русия много силно наклониха везните,макар че не те са причината за загубата на бунтовниците ,а отказа на запада да ги подкрепи логистично след като те окончателно се радикализираха.алепо бе завладян от ал нусра отвътре ,което подписа смъртната присъда на защитниците му и победата на асад.сега нека видим кво ще изока тръмп по въпроса ,както и ердоган.предполагам че ердоган ще прибере защитниците от алепо при себе си и ще ги ползва в операциите по установяване на контрол в северна сирия.лошото е че воината ще се закатанчи което не трябваше да се случва ,но кво да се прави.
  • 11 СССР

    4 0 Отговор
    Наблюдавате освобождаването на една страна като България в реално време и отново от Руската държава!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания