Last news in Fakti

7 Декември, 2016 11:55 1 001 2

Черна гора издаде заповеди за арест на 2-ма руснаци

  • черна гора-
  • атентат

Те са смятани за организатори на осуетено терористично нападение в страната в деня на изборите на 16 октомври

Черногорските власти са издали международна заповед за арест на руските граждани Едуард Широков и Владимир Попов и сърбите Предраг Богичевич, Неманя Ристич и Милош Йованович. Петимата мъже са смятани за организатори и съучастници в осуетено терористично нападение в Черна гора на изборите на 16 октомври, предаде радио Б92.

Според черногорски медии тримата сърби могат да бъдат предадени на Подгорица в рамките на няколко дни. Подобно споразумение между Сърбия и Черна гора за взаимна екстрадиция на техни граждани съществува. Подгорица обаче няма същото споразумение с Москва и не притежава правно основание да изисква ареста им, освен ако издирваните заподозрени не са извън границите на Русия.

Широков и Попов са заподозрени, че в края на септември са организирали на територията на Черна гора, Сърбия и Русия престъпна група, чиято цел е била извършване на терористични нападения и убийства на политици в Черна гора.

Членове на групата са били и около 20 сръбски граждани, някои от които бяха арестувани в Подгорица в деня преди изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    3 1 Отговор
    В съседната новина за НАТО, платените руски тролчета веднага се изказаха - НАТО такова онакова, а руснаците супер- пупер. Но защо ли под тази ноаина ги няма никакви и мълчат кът тутки ??
  • 2 Смирнофф

    2 1 Отговор
    Збърка ли са с украйна .иначе , те не са лоши , най много обичат рашън демокрация по цял свят с всякъкви средсва и по всяко время. Без малко и там ватенката да стане държавна униформа.