2 805 4

Бунтовниците в Алепо искат спешно примирие

Обсадените опозиционери призовават за незабавно петдневно прекратяване на огъня и преговори за бъдещето на града

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Сирийските бунтовници в обсаденото от правителствените войски Източно Алепо призовават за незабавно петдневно прекратяване на огъня и преговори за бъдещето на града, както и за евакуиране на ранени и на цивилни, предаде ТАСС.

В документ, наречен "Хуманитарна инициатива", подписана от името на Ръководния съвет на Алепо, се настоява за евакуиране на около 500 болни от Източно Алепо под наблюдението на ООН и на цивилни от районите около северната част на града. В него се предлага също всички заинтересовани страни да се включат в преговори за бъдещето на града веднага щом бъде облекчена хуманитарната ситуация.

В Москва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че евентуално споразумение между САЩ и Русия за безопасно извеждане на бунтовниците от Алепо все още е в дневния ред, но че засега не са планирани разговори между двете страни, предаде ТАСС.

Песков каза пред журналисти по конферентна връзка, че руски и американски експерти са в непрекъснат контакт за Сирия, но че не е информиран дали са планирани преговори на по-високо равнище.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ха така дойдохте ли на
  Отговор
  1 13:21  07.12.16
  Ами че то преди два дни западните сили, които "се борят" срещу ИД&, искаха същото. Каква случайност, а? Дали пък не е дошло крайно време да се каже кой кого и защо защитава, кой иска да прекрати по-скоро мъките на сирийците и кой да ги протака във времето...
 • Гост
  Отговор
  2 13:27  07.12.16
  То е ясно кой с кого е от доста време. Който не е със САЩ е против САЩ. това е политиката им. Средно положение няма.
 • Morgoth
  Отговор
  3 14:43  07.12.16
  На призив за примирие когато всичко е загубено му се казва капитулация. Главорезите да се предават, да се самоубиват или каквото искат да правят, но да се свършва с войната в Сирия. Другите в Мосул ги чака същото. И чак тогава, когато няма ИД, няма "умерене опозиция", а границите на влияние на САЩ и Русия са опрели една до друга ще седнат Путин и Тръмп и ще се разберат.
 • Станимир Жеков
  Отговор
  4 18:56  07.12.16
  С терористи не се преговаря!

Напиши коментар:


Публикувай