Last news in Fakti

7 Декември, 2016 14:20 1 351 3

ЕС вече има граничари за спешна намеса

  • фронтекс-
  • граница-
  • бежанци

ЕК съобщи, че от днес е осигурена бройката от 1500 граничари, които могат да бъдат изпратени по външните граници на ЕС в случай на извънредни ситуации. Те са част от новата Европейска гранична служба и ще могат да бъдат разгръщани, където е необходимо, в срок "до пет работни дни".

Граничарите от спешния състав са от държави от ЕС и страни, асоциирани към споразумението от Шенген. В случай на спешна нужда те ще могат да пристигат на проблемните точки със самолети, сухопътни превозни средства и кораби на техните страни.

В спешните екипи са включени граничари, специалисти по взимането на пръстови отпечатъци, експерти по установяването на националност и по проверка на документи за самоличност. Отбелязва се, че досегашната гранична агенция на ЕС Фронтекс е разположила 1200 свои служители по външните граници на Общността, на които са възложени същите задачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    7 0 Отговор
    И какво ще правят те, като видят 1000 изроди идил-миндиловци в лодките им ,просто ще ги прибират и ще ги настанят в Европа, ТОВА Е ЦЕЛТА НА МЕРОПРИЯТИЕТО -исляма да превземе Европа и после защо се случват БАТАКЛАН и подобни ужаси . Ясно е че тези "мили хора" не се подават на идеите на мултикултурализма и др.подобни ху-ни от Брюксел..Те са научени да режат и да кълцат себе си подобни и това го показват всеки ден ,какви ги вършат вижте в интернет.Последна новина отпреди няколко дена ,беше крита от хора и нашите ТВ.продажници .Млад 17г. афганец уби 19годишно момиче от Германия. Държава която приюти най много от тази паплач...Благодарят я по такъв начин..
  • 2 brigante

    2 0 Отговор
    това не са граничари! граничарят едно време имаше право да употреби оръжие, когато има нарушител... и когато убие, то му се полагаше награда и отпуск, и ставаше нещо като национален герой (а относно това, че е станал убиец, то си е божа работа) ... вече няма граничари, а едни мъже в що годе хубави униформи и снабдени с разни джаджи за нощно виждане, бинокли, джипчета и тем подобни неща, но като цяло действат по путьовски и нямат никакви права, а просто помагат на бежанци ли са к'ви са... спомагат за влизането на нарушителите... т'ва граничар ли е? ес забранява стрелбата по границите и иска да няма нарушители хахаххаха
    просто това са едни мъже, които като роботи по браздите ще казват "хелоу, уелкъм! ха добре сте ни дошли! елате с нас към бежанския лагер!" ... и тук ще се създават още лагерчета от фургонен тип, а фирмите дето създават фургоните са бая на печалба... политиците пък точат евро средствата към партийните си каси, а оттам в джобовете си... а ние ще женим децата си за мюслита, ще плачем в/у гробовете им, понеже ще има и такива дето са изнасилвани и убити от бежанци, които няма да бъдат наказвани... или само условна или екстрадиране...
    и всичкото това е защото си мълчим и си стоим в къщи, и хич не ни пука... повечето от вас си имат хубавката работка, жената, мъжа до вас си и дечица, и изобщо не ви дреме, ама ще ви задреме именно като ви набият бежанци, като виг изнасилят детето, пребият, убият и т.н.
    стойте си в къщи на топличко, свиркайте си, ба
  • 3 мъжкар

    1 0 Отговор
    БРИГАНТЕ НАПЪЛНО ПРАВ СИ.Това не са никакви граничари и тяхната работа ще е както каза ти по-скоро посрещачи в луксозно облекло.Ако аз бях начело на България директно я изкарвам от НАТО И ЕС като ще се изплюя по Меркел и останалите Евро престъпници.Втората крачка която ще предприема е възстановяване на отношенията с Русия както в политически така и в икономически и военен план.А що се отнася до афганско сирийско пакистанските мангали проблема ще го реша буквално за една седмица товаря ги всичките на камиони и ги пращам от другата страна на границата между България и Турция възстановявам гранични войски и и нареждам два артилерийски и два пехотни батальона по границата със заповед да гърмят по всеки който премине и тогава ще запалят подметките наобратно ако искат Турците да ги прибират у тях.Само Русия може да обърне развоя на събитията и само тя може да възстанови България като държава но не и без дейното участие на НАС БЪЛГАРИТЕ КОИТО СМЕ ОСТАНАЛИ ВСЕ ОЩЕ ТУК И КОИТО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ ТУК А НЕ ДА МИЕМ ЧИНИИ И ДА СЛУГУВАМЕ НА германци англичани и всякакви.Ако не дойдат руснаците тук няма да са случи абсолютно НИЩО!
Новини по държави: