795 3

Прокурорите в Хага поискаха доживотна присъда за Ратко Младич

Босненският сръбски генерал е обвинен в геноцид за избиването на 8000 мюсюлмани в Сребреница

Прокурорите в Хага поискаха доживотна присъда за Ратко Младич
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Прокуратурата на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия поиска доживотен затвор за Ратко Младич. Босненският сръбски генерал е обвинен в геноцид за избиването на 8000 мюсюлмани в Сребреница, предадоха информационните агенции.

Младич, днес на 74 години, е обвинен по две точки в геноцид, в преследване и изтребление, убийства, депортации и престъпления срещу човечеството с цел създаване на етнически чиста сръбска държава. Подобни са обвиненията и срещу политическия лидер на босненските сърби по времето на войната Радован Караджич, който бе осъден на 40 години затвор.

"Би било обидно за жертвите, живи и мъртви, и оскърбление за правосъдието да се изрече присъда, по-малка от най-тежкото наказание, предвидено в закона - доживотен затвор", каза прокурорът Алън Тиегер.

Холандия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • България
  Отговор
  1 15:55  07.12.16
  Обесетего бе б...........луц как то обесихте Садам , Ама не на ли все пак си е ваше куче, нищо Слава на Госоп за това има отвъндон, бял черен, богад или беден , крал или обикновен , там ще има равновесие Амин Амин Амин , дано се задавш в затвора с оризово зърно Амин
 • фен на танас
  Отговор
  2 16:13  07.12.16
  До предишния. Дано те върнат в 2ри клас да се научиш на Български. Радко Младич и Радован Караджич са герои в Сърбия. Слава вам !!!
 • хайл
  Отговор
  3 16:48  07.12.16
  Пуснете човека и го сложете начело на антихлебарската армия за унищожаване и прогонване на хлебарките нанесли се незаконно в Европа.Само такива хора могат да свършат работа.Европедерасите само мизерии правят

Напиши коментар:


Публикувай