Last news in Fakti

7 Декември, 2016 15:42 1 344 3

Прокурорите в Хага поискаха доживотна присъда за Ратко Младич

  • ратко младич-
  • сребреница

Босненският сръбски генерал е обвинен в геноцид за избиването на 8000 мюсюлмани в Сребреница

Прокурорите в Хага поискаха доживотна присъда за Ратко Младич - 1
Снимки: БТА/АР

Прокуратурата на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия поиска доживотен затвор за Ратко Младич. Босненският сръбски генерал е обвинен в геноцид за избиването на 8000 мюсюлмани в Сребреница, предадоха информационните агенции.

Младич, днес на 74 години, е обвинен по две точки в геноцид, в преследване и изтребление, убийства, депортации и престъпления срещу човечеството с цел създаване на етнически чиста сръбска държава. Подобни са обвиненията и срещу политическия лидер на босненските сърби по времето на войната Радован Караджич, който бе осъден на 40 години затвор.

Прокурорите в Хага поискаха доживотна присъда за Ратко Младич

"Би било обидно за жертвите, живи и мъртви, и оскърбление за правосъдието да се изрече присъда, по-малка от най-тежкото наказание, предвидено в закона - доживотен затвор", каза прокурорът Алън Тиегер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    0 1 Отговор
    Обесетего бе б...........луц как то обесихте Садам , Ама не на ли все пак си е ваше куче, нищо Слава на Госоп за това има отвъндон, бял черен, богад или беден , крал или обикновен , там ще има равновесие Амин Амин Амин , дано се задавш в затвора с оризово зърно Амин
  • 2 фен на танас

    0 0 Отговор
    До предишния. Дано те върнат в 2ри клас да се научиш на Български. Радко Младич и Радован Караджич са герои в Сърбия. Слава вам !!!
  • 3 хайл

    0 0 Отговор
    Пуснете човека и го сложете начело на антихлебарската армия за унищожаване и прогонване на хлебарките нанесли се незаконно в Европа.Само такива хора могат да свършат работа.Европедерасите само мизерии правят
Новини по държави: