1 038 0

Търсят в Бразилия мистериозно изчезнал във Варна германец

Ларс Митанк изчезна през 2014 г.

Росен Стойчев

Екипът, ангажиран с издирването на изчезналия преди две години и половина във Варна германски турист Ларс Митанк, пътува до Бразилия по сигнал, че той се намира там, съобщи „Дарик“.

Горещата следа се оказа снимка на млад мъж, приличащ поразително на германеца. Фотографията се е появила първо в сайт за британци, които са в неизвестност. Неин автор е бразилка, според която мъжът е намерен в страната й в безпомощно състояние, няма документи и говори английски език.

Снимката беше публикувана в началото на месеца в групата „Намерете Ларс Митанк” във „Фейсбук” и събуди големи надежди сред членовете й. От екипа по издирването веднага съобщиха, че отиват в южноамериканската страна да проверят случая.

След няколко дни обаче заявиха официално, че мъжът на снимката със 100-процентова сигурност не е Ларс. В това са се убедили, след като изследвали кръвната му група, а освен нея не съвпадали също цветът на очите и големината на ръката. Заключението им предизвика стотици коментари, в които членовете на групата изразяват своето разочарование и пожелават успех в продължаващото търсене.

За информация, която може да помогне за откриването на Ларс, неговата майка предлага награда от 40 000 евро. Обявената сума обаче засега не е помогнала на разследването, в което беше ангажирана частна детективска агенция.

За последно Митаник беше забелязан на 8 юли 2014 г. в района на Аерогара Варна. Оттогава е в неизвестност. Той бе пристигнал на летището на 30-ти юни с туристическа група, след което бе отседнал в хотел в Златни пясъци.

Поради претърпян по време на престоя си инцидент, той не се качил на планувания за 7 юли обратен полет към родината си.

Германия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай