Last news in Fakti

7 Декември, 2016 22:03 1 938 0

Тръмп се обгражда с генерали

  • доналд тръмп-
  • джон кели-
  • сащ

Генерал Джон Кели бе посочен за министър на вътрешната сигурност

Тръмп се обгражда с генерали - 1
Снимка: БТА/АP

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп избра генерал Джон Кели да оглави американското министерство за вътрешна сигурност, съобщи „Индипендънт“.

Това е третият генерал, който Тръмп избира за пост в своята администрация. Тръмп вече избра генерал Майкъл Флин за свой съветник по националната сигурност и генерал Джеймс Матис за министър на отбраната.

Кели е бивш морски пехотинец и е получил поканата, докато е пътувал към Европа. Той я е приел на борда на самолета. Кели е служил близо 50 години. Оглавявал е американското Южно командване. Той губи сина си, който умира след взрив на мина в Афганистан през 2010 г., което вероятно е изиграло роля в избора на Тръмп.

Кели е известен като критик на администрацията на Обама и решението да се позволи на жени да участват в повече бойни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА