1 935 3

Асад: Падането на Алепо ще е крачка към разгрома на терористите

Сирийският президент не вижда възможности за примирие

Росен Стойчев

„Превземането на Алепо може да е повратна точка във войната в Сирия.“ Това заяви сирийският президент Башар Асад, цитиран от Би Би Си.

В момента бунтовниците в сирийския град искат примирие, за да могат да се изтеглят. Асад обаче настоява, че правителствените войски ще продължат офанзивата.

„Терористите са навсякъде. Дори да победим в Алепо, ние ще продължим да се борим с тях. Това обаче би било голяма крачка напред към победата в борбата с тероризма. Ние обаче сме реалисти и знаем, че това няма да е краят на войната. Практически не виждам възможност за примирие. В САЩ искат примирие, защото техните терористични агенти са в трудна ситуация. Продължаваме да се борим“, заяви Асад.

Офанзивата на правителствените сили в Алепо продължава. През вчерашния ден те превзеха ключови части на града.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 08:06  08.12.16
  Само бой .
 • الربيع
  Отговор
  2 11:47  08.12.16
  Като превзеха ключови части на града и ги няма местните жители ,Ассад ще пусни Иранските милици ,хизбулла и руските другари.
 • кроко
  Отговор
  3 13:05  08.12.16
  Какво примирие, какво изтегляне! Малко ли пъти имаше примирие и възможност да се изтеглят и цивилното население (ако има такова, а то явно няма) и то да се евакуира? Ся искат пак да спретнат някой номер като с бомбандиворката над правителствените позиции и хуманитарния конвой. Или пък след като килъри издуха супата, им е ясно че не ги чака нищо добро и вече я няма подкрепата. Само трепане ги оправя всички тия брадаткови, дето се борят за демокрация и човешки права с оръжие в ръка!

Напиши коментар:


Публикувай