8 Декември, 2016 08:25 1 364 2

Германия иска конструктивно сътрудничество с Русия

  • германия-
  • франк - валтер щайнмайер-
  • русия

Днес започва срещата на външните министри от ОССЕ

Германия поиска Русия да оказва конструктивно сътрудничество и да помага за успокояване на напреженията в Европа.

Това стана на среща на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер с руския му колега Сергей Лавров преди започващата днес годишна среща на министрите на външните работи на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Хамбург, съобщи ДПА.

Канцеларията на германския външен министър определи разговорите като „сериозни“

Щайнмайер е призовал още за незабавно хуманитарно примирие в Сирия и е приканил Лавров да работи за политическо решение на конфликта.

Близо 50 външни министри ще участват в двудневната годишна среща на ОССЕ в Хамбург. Очаква се основни теми на обсъждане да са Сирия и Украйна.

Преди срещата си с Щайнмайер Лавров разговаря с държавния секретар на САЩ Джон Кери, с когото обсъди положението в Сирия. Кери и Лавров са обсъдили резултатите на водените многостранни консултации за постигане на прекратяване на огъня в Алепо и доставяне на хуманитарна помощ в този сирийски град „за десетки хиляди цивилни сирийци, които отчаяно се нуждаят от нея“, съобщи без повече подробности говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    6 0 Отговор
    Трудно е да не се забележи двойният стандарт, особено когато ситуацията в Алепо и Мосул е толкова аналогична. Защо никой не реве за "незабавно хуманитарно примирие" в Ирак?
  • 2 а ся

    6 0 Отговор
    Когато завоювахте Алепо и дума не искахте да се чуе за примирие . Сега когато градът се от воюва искате примирие , хуманитарна помощ , инспекция .... всеки ден .
Новини по държави: