771 0

Стачка блокира Гърция

Общественият транспорт няма да се движи, пристанищата остават блокирани

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Гърция ще бъде парализирана от 24-часова генерална стачка, организирана от най-големия синдикат в страната - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители АДЕДИ, съобщават медиите в южната ни съседка.

Заради стачката транспортът в Атина ще бъде блокиран. Не работят също и пристанищните служители. Болниците пък ще обслужват само спешни случаи.

Синдикатите призовават работещите масово да участват в днешните протестни митинги, които ще се състоят в цялата страна. Очакват се също и демонстрации.

Предизвикателствата, пред които са изправени работещите са много и постоянни и за сетен път сме изправени пред абсурдни изисквания на кредиторите, а болезнените решения на правителството са насочени директно срещу трудовите права на всички, се казва в декларация на синдикатите.

В Гърция вече стачкуваха работещите в държавните и частни медии. Заради протестите всички електронни издания в страната бяха спрели да излъчват новини.

Гърция


Още по темата

 • Атина осъмна без градски транспорт

  Атина осъмна без градски транспорт

  Работещите в градския транспорт в Атина стартираха 24-часова стачка, съобщават медиите в южната ни съседка. Повод за недоволството им са плановете за ...
  23.02.2017
  453
  0
 • Фермерите в Гърция стягат протести

  Фермерите в Гърция стягат протести

  Гръцките фермери предупредиха правителството, че се готвят за протести. Те ще започнат със символични блокади по места на офиси на аграрното ...
  4.12.2016
  847
  2
 • Автобусният транспорт в Гърция е намалял с 24%

  Автобусният транспорт в Гърция е намалял с 24%

  Застаряването на автомобилния парк, както и липсата на резервни части и от недостигът на персонал, са намалили публичните пътни транспортни услуги с ...
  27.11.2016
  616
  0

Напиши коментар:


Публикувай