Last news in Fakti

8 Декември, 2016 08:58 1 090 0

Стачка блокира Гърция

  • гърция-
  • стачка

Общественият транспорт няма да се движи, пристанищата остават блокирани

Стачка блокира Гърция - 1
Снимка: БТА/АР

Гърция ще бъде парализирана от 24-часова генерална стачка, организирана от най-големия синдикат в страната - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители АДЕДИ, съобщават медиите в южната ни съседка.

Заради стачката транспортът в Атина ще бъде блокиран. Не работят също и пристанищните служители. Болниците пък ще обслужват само спешни случаи.

Синдикатите призовават работещите масово да участват в днешните протестни митинги, които ще се състоят в цялата страна. Очакват се също и демонстрации.

Предизвикателствата, пред които са изправени работещите са много и постоянни и за сетен път сме изправени пред абсурдни изисквания на кредиторите, а болезнените решения на правителството са насочени директно срещу трудовите права на всички, се казва в декларация на синдикатите.

В Гърция вече стачкуваха работещите в държавните и частни медии. Заради протестите всички електронни издания в страната бяха спрели да излъчват новини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: