8 Декември, 2016 19:42 1 853 3

Задължиха момиче мюсюлманче да плува с момчета

  • момиче-
  • германия-
  • съд

Германските власти отказаха на момиче мюсюлманче от провинция Хесен да посещава басейн отделно от своите съученици момчета. Семейството на момичето е подало иск в съда срещу училището, в което детето учи, още през 2011 г.

11-годишната петокласничка се е оплаквала, че дори в буркиня не се чувства комфортно по време на плуване. По думите на момичето, когато буркинята се намокри, одеждата се полепва по тялото й и силно подчертава формите й. Момичето е отказало да ходи на басейн, за което е получило двойка по физическо възпитание. Учителите са отказали да направят изключение за нея, дори след като тя е донесла писмо от джамията с цитати от Корана.

Родителите на младата мюсюлманка са подали иск в съда срещу администрацията на училището. Следствието по делото е продължило пет години. Представители на конституционния съд са заявили, че във въпросното учебно заведение се обучават много мюсюлмани, които ходят на басейн в специални бански.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    4 2 Отговор
    Что ги насилаат тия хорица??что им разбиаат държавите и градовете им??нека да си живеят по земите си!
  • 2 некойси

    12 0 Отговор
    Що не вземат да си отиват от където са и да си цитират корана на воля, да си блъскат главите по 500 пъти на ден в земята и да си режат главите.
  • 3 НАГЛЕЦИ

    9 0 Отговор
    Или ще спазват правилата такива каквито са, или ЧУПКАТА! Наглеци, я да се връщат обратно по държавите си !