1 537 3

Задължиха момиче мюсюлманче да плува с момчета

Милена Богданова

Германските власти отказаха на момиче мюсюлманче от провинция Хесен да посещава басейн отделно от своите съученици момчета. Семейството на момичето е подало иск в съда срещу училището, в което детето учи, още през 2011 г.

11-годишната петокласничка се е оплаквала, че дори в буркиня не се чувства комфортно по време на плуване. По думите на момичето, когато буркинята се намокри, одеждата се полепва по тялото й и силно подчертава формите й. Момичето е отказало да ходи на басейн, за което е получило двойка по физическо възпитание. Учителите са отказали да направят изключение за нея, дори след като тя е донесла писмо от джамията с цитати от Корана.

Родителите на младата мюсюлманка са подали иск в съда срещу администрацията на училището. Следствието по делото е продължило пет години. Представители на конституционния съд са заявили, че във въпросното учебно заведение се обучават много мюсюлмани, които ходят на басейн в специални бански.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХАСАН
  Отговор
  1 20:11  08.12.16
  Что ги насилаат тия хорица??что им разбиаат държавите и градовете им??нека да си живеят по земите си!
 • некойси
  Отговор
  2 20:31  08.12.16
  Що не вземат да си отиват от където са и да си цитират корана на воля, да си блъскат главите по 500 пъти на ден в земята и да си режат главите.
 • НАГЛЕЦИ
  Отговор
  3 20:52  08.12.16
  Или ще спазват правилата такива каквито са, или ЧУПКАТА! Наглеци, я да се връщат обратно по държавите си !

Напиши коментар:


Публикувай