Last news in Fakti

8 Декември, 2016 20:16 5 672 7

Определиха срока за унищожение на живота на Земята

  • слънце-
  • червен гигант

Професор Лен Дечин от Левенския католически университет в Белгия предсказа, че Слънцето ще унищожи всичко живо на Земята след 5 млрд. години. Причината е, че тогава звездата ще стане Червен гигант. Изследването беше публикувано в списанието Astronomy and Astrophysics.

В хода на своята еволюция звездите преминават през различни стадии в своето развитие: Жълто джудже, Субгигант, Червен гигант и Бяло джудже. За да отговорят на въпроса за бъдещето на Земята, учените наблюдавали звездата L2 Puppis, която имала същата маса като Слънцето преди 5 млрд. години. В момента нейната възраст е двойно по-голяма и тя се явява Червен гигант.

Според изследователите същите изменения ще се случат и със Слънцето. Това ще означава пълно унищожение на Меркурий и Венера, а животът на Земята ще изчезне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедов ротор

    4 0 Отговор
    Ясно,ами тогава да ида до банката за кредит и да седна да ям и пия,така и така е дошъл края!
  • 2 кумчо вълчо

    4 0 Отговор
    ужас и сега какво ще прави лили иванова ?
  • 3 Кики

    3 1 Отговор
    Бялото джудже и Жълтото джудже попитали ЕС кога ще паднат санкциите срещу Русия? От там като разбрали кога ще бъде унищожена Земята, започнали да потриват ръчички.
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    И вчера имаше такава статия. За какво ги пишете тези статии всеки ден ? Да не си мислите, че хората ще тръгнат да си продават имотите като прочетат , че иде краят- емен емен утре. И вие ще им изкупите евтино апартаментите. Хитреци такива!!!
  • 5 Геро

    0 0 Отговор
    Мисля да пропусна това
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Това се знае от 30 години и е писано стотици пъти, но може някои да не е чул
  • 7 Дядото

    0 0 Отговор
    Ние самите, ще се самоунищожим и то много скоро.много е възможно нашето поколение да не дочака естественна смърт. Дано не съм прав.
Новини по държави: