8 Декември, 2016 21:57 2 828 1

Сирийската армия преустанови битката за Алепо

  • алепо-
  • сирийската армия-
  • сирия-
  • евакуация-
  • цивилни-
  • битка

Този ход ще даде възможност на цивилното население да се евакуира

Сирийската армия преустанови битката за Алепо - 1
Снимка АП/БТА

Армията на Сирия е преустановила всички бойни действия и военни операции в източната част на град Алепо, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

С този ход се дава възможност на цивилното население, хванато в капан в района на бойните действия, да се евакуира. Лавров заяви, че около 8000 души ще бъдат изведени от града.

Правителствените сили си възвърнаха контрола на над 75% от територията на Източен Алепо, който бе под контрола на бунтовниците в продължение на четири години.

САЩ приветстваха решението на правителството, описвайки го като "знак, че нещо положително може да се случи, но ще трябва да изчакаме и да видим".

"Нашият подход към ситуацията е такъв: слушаме внимателно какво казват руснаците, но разглеждаме много по-внимателно действията им", каза говорителят на Белия дом Джош Ърнест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек

    7 2 Отговор
    Американеца маи може вече само да слуша и да гледа.