Last news in Fakti

9 Декември, 2016 09:46 1 517 5

Турция праща още 300 войници в Сирия

  • сирия-
  • турция-
  • войници-
  • ефратски щит-
  • военна операция-
  • турската армия

След като разчисти границата от терористи, турската армия се придвижи навътре в територията на съседната страна

Турция праща още 300 войници в Сирия - 1
Снимка АП/БТА

Турция изпраща още 300 войници в северната част на Сирия, за да подкрепят военните действия срещу Ислямска държава и сирийските кюрдски бойци по южната граница, съобщиха държавните медии.

Бойците ще се включат в продължаващата операция „Ефратски щит", но не се съобщава къде точно в северната част на Сирия ще бъдат разположени, пише Анадолската агенция.

Турция започна операцията през август, изпращайки танкове, самолети и войници в подкрепа на сирийските арабски и туркменски бунтовници.

След като изтласкаха бойците на Ислямска държава навътре в Сирия, прочиствайки граничните райони, турските сили продължиха напред към Ал Баб, последната крепост на Ислямска държава в северната провинция Алепо.

Но колкото по-навътре в територията на Сирия настъпват турските войници, толкова по-голяма е вероятността да влязат в сражения с кюрдските бойци и сирийските правителствените сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    5 4 Отговор
    Само не става ясно каква е тази държава Сирия , че да позволява Турция да влиза с войска на нейна територия , без значение за какво.
  • 2 Арабски Лоранс

    3 0 Отговор
    Това са набързо кроени граници от англичаните .ЛОРЪНС АРАБСКИ .помнители филма . Сега ще има прекрояване наново според етноси ,кланове ирелигии, иначе ще продъжат да се избият по между си .Шиитите са малцинство в сирия ,но има силен гръб мечка . Цената за това са милярди петро долари .
  • 3 ХАСАН

    3 1 Отговор
    До abv- ама има ли такава държава Сирия? Половината е окупирана от Ислямска държава с 100 пикапа с картечници и вече 5 години не могат да се справят ,,5 милиона сирийци са емигрирали,една четвърт е окупирана от ПККтерористи -- и остава Турция да освобожлава градове от ислямски терористи!
  • 4 Лио Уокър

    1 2 Отговор
    Тия много насериозно се взеха,а са едно нищо бяло петно на света.Дано да си намерят майстора и да бъдат сложени на място да бъдат озъптени по някакъв начин,щото след няколко години може да сме в територията на тази изкуствено създадена държава,която по ред причини казва,че няма нищо общо с Османската империя,А Ердуган паша нещо бяга по перваза.
  • 5 Да го тура на Хасан

    0 0 Отговор
    Абе тия циганета защо са без чалми или фесове А? Каски им дали брейй ама модерен аскер може да навият на каските по някой парцал ! В турция циганията край няма !!
Новини по държави: