Last news in Fakti

10 Декември, 2016 00:15 1 153 0

Откриха прародителя на птиците

  • манораптор-
  • динозавър

Приблизителната възраст на находката е 100 милиона години

Канадски учени откриха опашка от динозавър в парче кристал. Приблизителната възраст на находката е 100 милиона години.

Учените обясниха, че става дума за опашка от манираптор – далечен предшественик на птиците. С помощта на специален микроскоп експертите са успели не само да изучат костната структура на животното, но и да открият останки от пера. Предположенията са, че размерът на животното не е надвишавал 15 сантиметра.

Според Райън Маккелар - един от авторите на изследването, до момента са открити множество останки от птици, но последната от тях има огромна научна стойност. За съжаление в кристала няма никакви следи от кръв и това не позволява на учените да отделят ДНК от манираптора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: