Last news in Fakti

9 Декември, 2016 12:53 2 916 11

Русия тества революционен клас безпилотна подводница

  • подводница-
  • безпилотна

Според Пентагона корабът представлява „голяма стратегическа заплаха за САЩ"

Русия проведе тестове на революционен клас безпилотна подводница, която може да носи на борда си ядрени оръжия, съобщава freebeacon.com. Изданието цитира свои източници от Пентагона, според които корабът представлява „голяма стратегическа заплаха за САЩ и техните пристанища".

Американските разузнавателни агенции разбират за теста на безпилотното превозно средство, с кодово име „Kanyon“, още от деня на спускането на вода на кораба - клас „Саров“ на ноември 27, твърдят запознати с докладите на Пентагона.

За момента няма подробности за местоположението или за резултатите от тестовете. Говорителят на Пентагона - капитан Джеф Дейвис отказа да коментира информацията. "Ние следим отблизо руските подводни военни разработки, но няма да коментираме специално никоя от тях", каза Дейвис.

Разработване на новата безпилотна подводница беше разкрита първо от Washington Free Beacon още през септември 2015 г. Информацията получи своето потвърждение от руската армия само два месеца по-късно. Официални лица от Москва заявиха, че тайната програма е погрешно тълкувана от Вашингтон.

Американските разузнавателни агенции оценяват „Kanyon“ като: „таен подводен безпилотен кораб, който ще бъде оборудван с ядрени бойни глави, чиято ударна сила се измерва в милиони тонове динамит.

Оръжието вероятно ще може да се използва срещу американски пристанища и бази, включително и тези, използвани от подводниците, въоръжени с балистични ракети. Конкретни цели са двете бази с ядрени ракетни подводници в Kings Bay, щата Джорджия, северно от границата с Флорида, и Puget Sound в щата Вашингтон.

Възходящото развитие на ядрените оръжия на Русия през последните години разтревожи сериозно американските военни лидери. Тя отчасти се дължи на нова доктрина, приета от Москва, която увеличава зависимостта си от ядрените оръжия в конфликта. Новата доктрина показва, че Москва скоро може прибегне до използването на ядрени оръжия, за да компенсира своите застаряващи и остарели конвенционалните сили.

Американски разузнавателни агенции също забелязват развитие на нови нискодоходни тактически ядрени оръжия, които Руската федерация би могла да използва по-лесно в регионални конфликти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бббббб

    12 3 Отговор
    Малее много памперси ще се търсят.
  • 3 Спас

    3 10 Отговор
    Поредната партенка!
  • 4 onq s konq

    5 16 Отговор
    Ако погледнем заглавието на предходна статия "Русия няма да напада Швеция" и го сравним с това са въпросната ядрена безпилотна подводница,излиза че истината е точно по средата:"НИЕ ЩЕ УНИЩОЖИМ ВАШИЯ ЗАКРИЛНИК САЩ,А ПОСЛЕ ВИЕ САМИ ЩЕ СЕ ПРЕДАДЕТЕ!И НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ С ОРЪЖИЕ,А ЩЕ ПУСНЕМ ГЛАДНИЯ СИ РУСКИ БЪШИБОЗУК-ТОЙ ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ С ПАРЦАЛИТЕ ОТВЪТРЕ.И не само вас,а цяла Европа..."

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Тик так Тик так

    11 4 Отговор
    Памперситееееееее.....купувайте НПО --драскачи...
  • 6 бай Хой

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Първо ще ти изядат коня, а после и теб. Ха ха ха.
  • 7 гамена

    18 4 Отговор
    Аз съм за руснака, е..л съм ти и запада
  • 8 на коня под опашката

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Няма да бягаш от санитарите, те ти носят хапчетата!
  • 9 simonm

    2 10 Отговор
    Моля за пояснение,за името Да не би да е Курск, и "Цел Свет да жали"
  • 10 гост

    3 3 Отговор
    Поредния руски таралясник . Най вероятно са го пуснали на вода и до там и те не знаят сега потънал ли е , изгубен ли е .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.