1 302 4

САЩ ще доставят оръжие за офанзивата към Ракка

Свалени ограничения за доставки към американските партньори в Сирия

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Президентът на САЩ Барак Обама е свалил ограниченията, свързани с доставката на оръжия за американските съюзници в Сирия, съобщи Sputnik.

Мярката е свързана с операцията по освобождението на сирийския град Ракка. Той се счита за седалище на групировката Ислямска държава. Предвижда се сваляне на ограниченията за доставка на оръжия за американските партньори, които подготвят офанзивата към Ракка. Мярката е предложена от американския Департамент по отбраната.

„Най-лошите последствия от това решение ще станат факт, ако тези оръжия попаднат в ръцете на терористи. Това ще представлява опасност не само за региона, а и за всяка една страна в света.

Това са много напреднали технологии. Пилотите трябва да следват мерки за безопасност. Опасността е много висока“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

От Вашингтон обявиха, че тяхната позиция към сирийската опозиция няма да се промени, дори и правителствените сили да превземат Алепо.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 15:42  09.12.16
  САЩ е истинския терорист.
 • Бай хой
  Отговор
  2 16:57  09.12.16
  След падането на Алепо сирийската армия ще се насочи към Ракка. Терористите от вашингтон са загрижени за съюзника си идил и ще се опитат да се задържат там. От друга страна военно нападение на територия на суверенна държава без определени действия на нейното правителство си е чиста проба агресия от най отвратителен тип още повече като се поддържат главорези като ти я от идилл даеш, исис, свободна опозиция, умерена опозиция и както и да ги наричат. Интересното е че там се е задвижила една друга военна сила и то съвсем законно и в съответствие с международните закони за разлика от сащ, нато и цялата им престъпна коалиция. Ще поживеем ще видим. В началото победи завоюваха сащ, нато и коалицията им като поддържаните от тях главорези от идил завоюваха огромни територии. След законната и компетентна намеса на Русия нещата се промениха и поддържаните от сащ и компания главорези губят всеки ден територии.
 • Лио Уокър
  Отговор
  3 20:12  09.12.16
  Просто САЩ нищо да не правят никой не ги канил или поискал помощ и за тяхната демокрация да те зароби,където са били след тях трева не никне.Стига са се правили на Умиротворители,смешни са,палячовци
 • Европейки съюз
  Отговор
  4 21:53  09.12.16
  Аве ,украинците могат да ви обеснят за мирните анексии ,и грузия пострада от азиатска демокрадция . Питайте ги колко са щастливи .

Напиши коментар:


Публикувай