Last news in Fakti

10 Декември, 2016 07:45 1 651 9

ЦРУ: Русия искаше Тръмп да спечели

  • доналд тръмп

Президентът Барак Обама е разпоредил задълбочено разследване на кибератаките

ЦРУ: Русия искаше Тръмп да спечели - 1
Снимка: БТА/АР

ЦРУ смята, че Русия е имала за цел да помогне на Доналд Тръмп да спечели президентските избори в САЩ през ноември, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от ТАСС.

Американският ежедневник се позовава на засекретен аналитичен доклад на ЦРУ и на свои източници.
В документа пише, че "по оценка на разузнавателната общност целта на Русия е била да помогне на един кандидат за сметка на друг", а именно на Доналд Тръмп срещу Хилари Клинтън. "Това е общо мнение", се подчертава в текста.

Американските спецслужби са установили самоличността на "свързани с руското правителство" хора, които предоставили на разобличителния сайт Уикилийкс хиляди имейли, с които са се сдобили, след като хакнали сървърите на Националния комитет на Демократическата партия и електронната поща на председателя на предизборния щаб на кандидатката на демократите Хилари Клинтън Джон Подеста. Тези лица били известни на американското разузнаване и били "част от една по-широка операция на Русия за повишаване на престижа на Тръмп и понижаване на шансовете на Клинтън" за победа на изборите.

През последната седмица ЦРУ споделило своя анализ с ключови сенатори. За агенти на американската разузнавателна агенция било "съвършено ясно", че избирането на кандидата на републиканците за президент на САЩ е било цел на Русия.

Вчера говорителят на Белия дом Ерик Шулц съобщи, че президентът Барак Обама е разпоредил задълбочено разследване на кибератаките, извършени по време на кампанията за президентските избори. Проучването не е опит за поставяне под съмнение на резултатите от гласуването, подчерта Шулц и обърна внимание, че то не е насочено само срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъки Луканков

    13 2 Отговор
    Но дори и да е така, не можете да обвините Россия, че е виновна задето Тръмп печели, ако самите американос не искаха някаква обевидна промяна на Хилъри модела едва ли Тръмп щеше да спечели. Очевидно е, че не писмата са виновни за крайният резултат, а умората на хората от Буш - модела... Ние не искаме нито един от нашите политици не само да спечели, ами и живи да останат но те все се преизбират и все на пост и кокал. Това вече е ненормално. Ститга ве, тия не се налапаха и напречиха нам от 72 години маэфиотски комунделник? сякаш на задниците си имат зъби и са се вкопчили в държавните кресла и с фаспома не можеш ги изтегли от там? Тръмп заслужоено спечели според мен, той е израз на надеждата на хората ви за някаква промяна. Ние пък нямаме вече и надежда, само се надяваме архангел педал да слезе и да накаже отзад всичките ни политици и политички накуп. Но и ангел не идва. не щем джихадисти - тия са по-крадливи и вредни и от нашите политици. Искаме Цура Цучева да работи като стрийптизьорка пред НДК, за да види как се изхранват хиляди момичета без зиход заради техните наредби! Ала и това става? Гаси и сбърканият чмодел тук?
  • 2 РЕАЛНО

    14 0 Отговор
    Че то цял свят искаше Тръмп да спечели-факт.Защото от Хилъри можеше да се очаква едно-война...
  • 3 бббббб

    11 2 Отговор
    Много изглеждат уплашени и притеснени .Явно има защо???
  • 4 шшш

    9 2 Отговор
    следваща новина - Китай искаше Тръмп да спечели.
  • 5 еее

    14 1 Отговор
    всеки ден бълват глупости , за да катурнат Тръмп , няма да се учудя ,ако го гръмнат. Видяха че не можаха да излъжат хората и сега търсят всякакви начини да убедят хората колко е лош американския президент.Не става защото всеки има интернет и може да чете ,има го и УИКИЛИЙКС ...това е трагедия на изроди...
  • 6 Д'Мин

    10 1 Отговор
    Направо да кажат,че Путин е назначил Тръмп
  • 7 Тръмп

    10 1 Отговор
    Русия раздаде по бутилка водка на негрите да гласуват!!хахаха
  • 8 Бай хой

    6 4 Отговор
    Ако това е така защо все още не са си подали оставките?
  • 9 Kcaniba

    6 4 Отговор
    Ми то и аз исках да спечели кой то и да е, но не и лъжливата Киллъри!!!
    Браво на Путин, че е назначил Тръмп за президенг на ЮСА