10 Декември, 2016 09:48 1 629 3

САЩ изпращат в Сирия още 200 военни

  • сирия-
  • ислямска държава

Те ще помагат на кюрдските и арабските бойци да превземат Ракка от Ислямска държава

САЩ изпращат в Сирия още 200 военни - 1
Снимка: БТА/АР

Американският министър на отбраната Аштън Картър, че САЩ ще изпратят в Сирия още 200 военни. Те ще помагат на кюрдските и арабските бойци да превземат град Ракка от Ислямска държава, предаде ТАСС.

Сред допълнителните 200 американски военни, които ще се присъединят към вече изпратените в Сирия 300 командоси, ще има инструктори на специални сили, съветници и екипи за обезвреждане на експлозиви. Те ще помагат на кюрдските и арабските бойци да набират, обучават и съветват сирийските отряди за борба с Ислямска държава.

Картър каза в слово на конференция по сигурността в Манама, че президентът Барак Обама е одобрил изпращането на допълнителните военни в Сирия миналата седмица. "Тези военни с изключителни умения ще се присъединят към силите за специални операции с численост 300 души, които са вече в Сирия. Като съчетаваме нашите способности с тези на местните ни партньори, ние настъпваме срещу ИД, като й оказваме едновременен натиск от всички страни", продължи той.

Русия, която е главният съюзник на президента Башар Асад, само разпалва гражданската война в Сирия и удължава страданията на сирийския народ, заяви Картър, цитиран от ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    7 1 Отговор
    Ето кой разпалва войната, досега с оръжие и пари а вече и с войска.
  • 2 Истината

    4 1 Отговор
    Стига с тези заблуди. Знае се кой започна "Арабската пролет",знае се кой финансира терористите, знае се че това е намеса в суверенитета на Сирия. Какво се оправдават с Русия, с Асад(законния президент) - лъжи за хора които са ограничени или не се интересуват от повече информация. Аман от двойни стандарти и промиване на мозъци!
  • 3 ASD

    1 1 Отговор
    Поредните 200 човека, които ще отидат на същото място ,където са онези 400 изпратени в Украйна 2014 или другите 350 "изостанали" в Грузия след военните учения през 2008 година.