1 715 3

Порошенко, къде са парите?

ЕС се съмнява, че европейските милиарди са откраднати, а Евромайданът е финансова измама

Анатоли Стайков

Сметната палата на ЕС е подготвила отчет, наречен „Помощта за Украйна“. Документът, който не носи политически, а по-скоро технически характер, се явява своеобразна ревизия на финасовата помощ на Брюксел към Киев.

Автори на документа са експерти от Брюксел, които са анализирали сведения за период 2007-2015 г. Става дума за сума в размер на 15 млрд. долара, десет от които са изплатени след събитията на Евромайдана през периода 2014−2015 г.

Според доклада отпуснатите средства са „безпрецедентно големи и щедри“. Още повече, че става дума за програми и реформи, които не са предварително уточнени, а това е нехарактерно за политиката на ЕС.

В доклада съществуват съмнения, че европейските милиарди са откраднати и дали Евромайданът не е огромна финансова измама? След анализ на трите основни направления за подобряване на ситуацията, за които би трябвало да бъдат изразходвани парите: купуването на газ, системата на публичните финанси и борбата срещу корупцията - одиторите стигат до заключението, че „положението не е радостно“. „Процес на реална промяна в Украйна има, но е изключително бавен, непоследователен и "много крехък", пише в доклада.

Белгия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бати
  Отговор
  1 00:29  11.12.16
  Аааа, ше се сетите евроидиоти такива
 • Трол
  Отговор
  2 14:24  11.12.16
  А козяшките колеги къде са?
 • Kcaniba
  Отговор
  3 11:08  12.12.16
  Ахахаха!! Къд са парите ли!!??? Ми къде то всичките пари от 25 години незалежност!! Защо имаше газови кризи в Европа, защото Русия, по точно Газпром не даваше газ в тръбите, а защо според вас не са подавали газ!??? А да , от козяк, са рекли, защото руснаците са лоши и упражняват натиск!!! Ахахах, сега къде са парите!!!?? За кой ли път, шушумиги!!!)))

Напиши коментар:


Публикувай