10 Декември, 2016 22:45, обновена 11 Декември, 2016 00:05 5 851 2

Бомбен ад пред стадион в Истанбул (ВИДЕО)

  • турция-
  • истанбул-
  • експлозия-
  • бешикташ-
  • кола бомба

Атаката в европейската част на мегаполисa се случила мaлко след мача между Бешикташ и Бурсаспор

Бомбен ад пред стадион в Истанбул (ВИДЕО) - 1
Снимка АП/БТА

Най-малко 13 души са убити при експлозия пред стадион "Водафон Арена" в центъра на Истанбул. Взривът е причинен от кола бомба, предаде Ройтерс, като се позова на неофициална информация от анонимни полицейски източници.

Най-малко 15 души са убити при взрива в Истанбул, твърди ТАСС, като цитира телевизия "Ал Джазира Тюрк".

Турската телевизия НТВ обаче съобщи за 38 ранени, но не и за загинали. Няма официално потвърждение на информацията за жертви.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу по-рано вечерта съобщи, че са ранени около 20 души, всичките полицаи от силите за борба с безредици. Техният автобус бил мишена на атентата, извършен след като публиката напуснала стадиона.

Министрите на икономиката и на транспорта Нихат Зейбекчи и Ахмет Арслан определиха в микроблоговете си в Тwitter случилото се като терористичен акт, предаде ТАСС.

Инцидентът в европейската част на турския мегаполис се случил броени часове след края на мача между два от водещите отбори в местното първенство, съобщава ДПА.

Въоръжени полицаи отцепиха улиците около стадиона на футболния отбор "Бешикташ". Турските власти се разпоредиха временно да бъде ограничено отразяването на взрива от средствата за масова информация, предаде lenta.ru. Телевизионни кадри показват изгоряла кола и два отделни пожара на пътя пред стадиона.

Свидетели твърдят, че са чули две експлозии, а след това и стрелба. Линейки и полиция са на мястото на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарданелспор

    0 5 Отговор
    Фенерите и Джим Бом Бом изостават в класирането и няма как да не ги е яд на съгражданите им
  • 2 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
Новини по държави: