11 Декември, 2016 07:52, обновена 11 Декември, 2016 19:01 5 020 14

Национален траур в Турция след атентата (Видео и снимки)

  • атентат-
  • истанбул

29 жертви и 166 ранени при бомбените атаки край стадиона в Истанбул

Национален траур в Турция след атентата (Видео и снимки) - 1
Снимки: БТА/АР

Взрив на кола бомба, последван от самоубийствен бомбен атентат по-малко от минута по-късно, уби 38 души и рани 166-има край стадион "Водафон Арена" в европейската част на Истанбул снощи.

Данните съобщи на пресконференция заедно с други свои колеги министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, цитиран от световните агенции.

По думите му 35 от жертвите са полицаи, трима са цивилни граждани. 23-ма от ранените са в тежко състояние - 17 са претърпели операции, шестима са в интензивно отделение.

Национален траур в Турция след атентата (Видео и снимки)

Експлозиите след мача Бешикташ-Бурсаспор са имали за цел да причинят максимален брой жертви, заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган. "За жалост в резултата на тези атаки имаме мъченици и ранени", добави държавният глава.

Вицепремиерът Нуман Куртулмуш заклейми терористичната атака, която очевидно е била насочена срещу силите на полицията за борба с безредици. По думите му кола бомба е избухнала близо до автобус на полицията в 22,29 ч. (19,29 ч. по Гринуич) пред стадиона на футболния отбор "Бешикташ", който току-що приключил мача си с "Бурсаспор", а след 45 секунди атентаторът самоубиец се самовзривил сред група полицаи в съседния парк Мачка.

Национален траур в Турция след атентата (Видео и снимки)

Сойлу съобщи, че 10 души са задържани въз основа на улики от детонирания дистанционно автомобил. Никой не е поел отговорност за двойния атентат.

Национален траур е обявен днес на цялата територия на Турция след двойния бомбен атентат в Истанбул, при който бяха убити 29 и ранени 166 души. Съответното разпореждане е било подписано от премиера Бинали Йълдъръм, предаде ТАСС, като се позова на турски медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъки Луканков

    4 0 Отговор
    Тоя святг е страшен...война до война, терорист след терорист. Угасен свят самч по себе си красив, но бандитизма го превръща в ад.
  • 2 Васичка Атанасова

    5 9 Отговор
  • 3 ХАСАН

    2 5 Отговор
    Ей Васичка Атанасова как се радва на чуждо нещастие....

    Коментиран от #9

  • 4 абдул азис последен

    8 4 Отговор
    хасане не кълни, че се връща на кълнящия... жалко за полицаите, но това освободителната война на кюрдите, които са безжалостно избивани тъкмо от турската армия и полиция - каквото повикало такова и отговорило! замислите си вие турците - избивате другите народи без да мислите, а когато ви дойде до главата- аман заман вай вай! още много кръв ще се пролее докато не ви набият яко накрая и не се развее знамето на свободен Кюрдистан!

    Коментиран от #7

  • 5 Диди

    2 5 Отговор
    Пак умират невинни хора.

    Коментиран от #10

  • 6 гост

    3 3 Отговор
    как може такива коментари вие несте хора.

    Коментиран от #11

  • 7 ГОСТ

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "абдул азис последен":

    Абе ти някога ходил лиси в Турция какви кюрдистани говориш колко от жертвите са кюрди знаеш ли,някой ден и теб може дате намери.

    Коментиран от #12

  • 8 иии

    3 2 Отговор
    Исляма не прощава , вече трудно можеш да кажеш - ИСЛЯМ Е МИР ...такъв мир Европа не ще , но за съжаление и нас ни чака подобни неща , ако не затворим границите си и без педалски призиви да ги настаняваме по общини...Тези имигранти за нищо не стават ,само бомби в главите им...Нас не ни интересуват какви са националности им ,всички са еднакви ,щом минават нелегално граница -значи престъпници и заслужават бой и обратно...
  • 9 Васичка Атанасова

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    ХАСАН ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ОТ МОЯ РОД СА ИЗКЛАНИ ОТ ТУРЦИТЕ
    ЗНАЕШ ЛИ
  • 10 Васичка Атанасова

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    ТУРЦИТЕ ЛИ СА НЕВИДНИ ХОРА
    МАЛКО СА ТИ БИЛЕ 500 Г НА ТЕБ
    ИЛИ СИ ФЕС ИЛИ СИ ПРЕДАТЕЛ
    НЕВИДНИ БИЛЕ
  • 11 Васичка Атанасова

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ
    НЕ ОБИЧАТ ТУРЦИТЕ
    ТИ ЯВНО НЕ СИ ОТ ТЯХ
  • 12 Васичка Атанасова

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГОСТ":

    30 МИЛИОНА КЮРДИ ЖИВЕЯТ В ТУРЦИЯ

    Коментиран от #13

  • 13 РОПА

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Васичка Атанасова":

    ако турците бяха клали 500 години българин нямаше да остане хади история не знаеш и с простата матиматика ли си зле,чакам коментарите и за така наречания възродителен процес в 21 век
  • 14 TC PACHA

    1 0 Отговор
    prost narod slava dırjava ey na tova se kazva ...eyyyyyyyyyyyyy şte umrete ot glad be horaaa.......na kakvo si smyatate tolkovaa...
Новини по държави: