Last news in Fakti

11 Декември, 2016 12:59 1 700 0

Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки)

  • кения-
  • цистерна-
  • катастрофа-
  • автомобили-
  • загинали-
  • пожар

Съобщава се за десетки жертви и 11 напълно изгорели автомобила

Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки) - 1
Снимки АП/БТА

Повече от 30 души са загинали, след като цистерна с химически газ се блъсна в друго превозно средство на главен път в Кения, съобщава телевизия ABC News.

Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки)

След сблъсъка цистерната е избухнала в пламъци и е подпалила десетки автомобили.

По последна информация, броят на жертвите е 39. Сред загиналите са 11 служители на кенийската паравоенната полиция, която отговаря за охраната на високопоставени личности, включително и на президента.

Шофьорът на цистерната е изгубил контрол, докато се е спускал по основния път от столицата Найроби към град Найваша, късно в събота, съобщава заместник-директорът по комуникациите в Националната служба по бедствия и аварии.

Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки)

"Това е сериозен химически инцидент", заяви той пред местните медии, допълвайки, че "полицията и други спасителни екипи все още са на мястото на трагедията и разчистват отломките."

Според него броят на жертвите може да нарасне, тъй като 10-имата ранени са с много тежки изгаряния.

Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки)

Единадесет превозни средства са изгорели при инцидента и продължават да тлеят, а голяма площ около мястото на катастрофата е била обгорена.

Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки)

Властите в Кения се опитват да намалят растящия брой пътнотранспортни произшествия, за които се смята, че се дължат на факта, че все повече кенийци от средната класа се сдобиват с автомобили.

По данни на Националната служба за безопасност на транспорта, само за първата половина на 2016 г., жертвите на катастрофи в страната са 1574.Жестока катастрофа с цистерна с химикали в Кения (снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА