Last news in Fakti

11 Декември, 2016 18:54 2 031 1

Кюрдските ястреби поеха отговорност за атаката в Истанбул

  • ястребите на свободата на кюрдистан-
  • так-
  • истанбул-
  • турция-
  • кюрди-
  • атентат

Групировката заяви, че това е било отмъщение за репресиите в Югоизточна Турция

Кюрдските ястреби поеха отговорност за атаката в Истанбул - 1
Снимка АП/БТА

Кюрдската екстремистка групировка "Ястреби за свободата на Кюрдистан“ (ТАК) поеха отговорност за вчерашния атентат в Истанбул, който отне живота на 38 души, съобщи Press TV.

Групировката, която има връзки със забранената в Турция Кюрдската работническа партия (ПКК) публикува изявление на своята интернет страница.

Това не е първият атентат за тази година, зад който кюрдските ястреби застават.

Те поеха отговорност и за самоубийствените атентати в Истанбул на 7 юни, когато загинаха 11 души, за атентата в Бурса през април, в който пострадаха 20 души и за атаката в Анкара на 13 март, при която загинаха 37 души.

В днешното си изявление, групировката каза, че последният двоен бомбен атентат е в отговор на репресивните мерки, които правителството въведе в югоизточната част на Турция, както и заради лидера на ПКК Абдула Йоджалан, който все още се намира в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 3 Отговор
    Мюсюлманите се бият един друг а ние сме между тях . Това е най голямата трагедия след 2-рата световна война.
Новини по държави: