935 1

11 декември: Светът в снимки

Снимки АП и Синхуа / БТА
Снимки АП и Синхуа / БТА
Милена Трачева

Традиционните предколедни фестивали и базари в Германия са в разгара си. Във връзка с това, днес по улиците на Мюнхен плъзнаха страховити създания, които участваха в ежегодния парад в чест на Крампус — герой от фолклора, който може да бъде описан като злия двойник на Дядо Коледа. Той е полу-козел, полу-демон и наказва всички деца, които не са били послушни през годината.

В украинската столица Будапеща се проведе тринайсетото издание на Големия благотворителен маратон "Дядо Коледа", в който се включиха стотици полуголи унгарци, облечени с коледни шапки и бански костюми.

Испански активисти, обявяващи се в защита на правата на животните, организираха гол протест в центъра на Барселона, обявявайки се срещу използването на кожи в текстилната промишленост.

Голям горски пожар, причинен от човешка грешка, горя днес в планината Требевич, в Босна и Херцеговина. Местни земеделци палели стърнища на нивите си, когато изгубили контрол над пламъците.

В Румъния и в Македония днес се проведоха парламентарни избори.

Скулптура на Нело и Патраш, главните герои от детския роман "Фландрийското куче, написан от британско-френската авторка Уида, се появи на площада пред катедралата в Антверпен, Белгия. Неин създател е белгийският скулптор Батист Вермюлен.

Папа Франциск днес излезе на балкона на своето студио, за да изнесе слово пред вярващите, събралите се на площад Свети Петър, във Ватикана.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Офф
    Отговор
    1 22:33  11.12.16
    Цитат от статията: "В украинската столица Будапеща" - и от кога Будапеща е столица на Украйна?

Напиши коментар:


Публикувай