Last news in Fakti

12 Декември, 2016 09:57 2 742 5

Отмъщението на Ердоган

  • турция-
  • арести-
  • истанбул

Арестувани са над 100 от членовете на кюрдската Демократична партия на народите

Турските власти са задържали над 100 от членовете на кюрдската Демократична партия на народите, съобщи агенция „Анадола“.

Арестите са станали тази сутрин. Арестувани са били 118 души по подозрения за връзки с Кюрдската работническа партия – ПКК. Арестите стават след бомбените атентати в Истанбул, които отнеха живота на 38 души.

Отговорност за тях пое групата „Кюрдски соколи“, която е крило на ПКК. Полицейските акции са извършени паралелно в Истанбул, Анкара, Адана и Мерсин. Сред задържаните са лидерите на местните организации в Истанбул и Анкара. Това са Айсел Гюзел и Ибрахим Биниджи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mediator37

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "СС ДИВИЗИЯ":

    Шшш, алооо !
  • 3 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "СС ДИВИЗИЯ":

    Проблема е че турците са 100пъти по големи б....ци от кюрдите . Турците са пришълци и варвари , нямат място на европейския континент и по крайбрежната част на азия и островите , това са тракийски земи .
  • 4 Българе

    3 1 Отговор
    То турците 1000 и кусур години са си били на тия земи!!преди 100 години се свиха и вижте какво стана на балканите и близкия изток-само войни,глад,мор и гейове!!

    Коментиран от #5

  • 5 Сали

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българе":

    100 % неадекватен си
Новини по държави: