Last news in Fakti

12 Декември, 2016 12:46 16 283 10

Сбъркали тунела към килията на Ел Чапо

  • ел чапо-
  • тунел-
  • бягство-
  • гусман-
  • затвор

Хората на наркобарона трябвало да копаят втори тунел

Сбъркали тунела към килията на Ел Чапо - 1
Снимка: БТА/АР

Интересни подробности около бягството Хоакин Гусман, известен повече като Ел Чапо (Дребосъка) се появиха на бял свят. Както е известно, лидерът на мощния наркокартел Синалоа, духна от затвора "Алтиплано", на около 80 км от столицата Мексико Сити, пред 2015-та година. Бягството било осъществено през дълга 1,5 км система от тунели. Дупката, през която Дребосъка излязъл на свобода, се намирала в строяща се сграда до затвора. В тунелите имало вентилационни шахти, лампи, бутилки с кислород и дори мотоциклет на релси, който помогнал на Ел Чапо по-бързо да се измъкне.

Сбъркали тунела към килията на Ел Чапо
Снимка: БТА/АР

Припомняме, че в началото на 2016-та година Ел Чапо бе заловен след като бе в неизвестност повече от шест месеца.

Любопитното е, че хората на Ел Чапо са изкопали два тунела. Първият "изход", те прокопали към грешна килия. Това става ясно от показанията на Дребосъка пред прокурор.

"Ел Чапо призна, че хората му са се объркали при копаенето на първия тунел, който ги е отвел в грешна килия. Впоследствие те разбрали грешката си и прокопали втори, който бил правилен.", заяви прокурорът.

Картелът Синаола има дълга история по изкопаването на тунели, особено по границата със САЩ, които използва за пренасяне на наркотици в Америка. Системи от тунели са изградени и в самия мексикански щат Синалоа, в които се крият оръжия. Картелът има цяло инженерно поделение, което не е толкова популярно колкото въоръженото крило, но също толкова важно за операциите. През февруари 2014 г., пет дни преди да бъде заловен след първото му бягство от строго охраняван затвор, извършено през 2001 г., Ел Чапо офейква през тунел в дома си. Дупката на тунела е издълбана под ваната, която при завъртане на ключ на стената, се изправя във вертикално положение. Същата система е открита в 7 от 19-те къщи, собственост на Дребосъка, които правителството конфискува след залавянето му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 себастиан Марокуин

    16 2 Отговор
    ЧОВЕКА Е ИГРАЧ И ТО ОТ ГОЛЕМИТЕ
  • 2 Глупака Чапо

    11 2 Отговор
    Вместо да си живее живота с 2-3 милиона долара е предпочел да се прави на Ал Капоне с 2-3 милиарда и да се крие като куче, а вечер сигурно не е могъл да мигне

    Коментиран от #6

  • 3 Пакоран

    3 2 Отговор
    Май не си гледам по дискавъри за ел чапо, препоръчвам ти да гледаш, този човек е завършил 3-ти клас и не е можеш да чете и пише но е нил свръх амбициозен с жената на всичко и на 30 годишна възраст оглавява синелоата един от най могъщите наркокартели, а го фащат на 60 годишна възраст така че 30-тина години си е поживял доста добре да ти кажа да не говориме че е бил супер брутален и в повечето случеи сам екзекутирал тези които са се дънели или ме са били съгласни с него , филма си е нрутален и сглобен от телевизии спец часри и всякви такива!!!

    Коментиран от #4

  • 4 гжа Петрова

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пакоран":

    А аз ти препоръчам да завършиш основното! Поне български език, че много ти личи! ;)
  • 5 МУНЧО

    4 0 Отговор
    ЕВАЛА БРАТЛЕТА
  • 6 ТОТО

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глупака Чапо":

    БРАТЛЕ ТОВА ДА НЕ ТИ Е ТОТО ДА СПРЕШ КОГАТО ИСКАШ
  • 7 909 БЪЛГАРИЯ

    4 3 Отговор
    ЕЛ ЧАПО Е ПИЧ ДАНО ГО ОСВОБОДЯТ !
  • 8 танкист

    5 0 Отговор
    Опасна къртица е тоя Чапо...
  • 9 mediator37

    3 2 Отговор
    Правилно инженерно "поделение". Чапо командва сухопътни войски и инженерни войски.
    Което иде да онагледи разликата между тоталитарната и демократичната държава. Една хитлерова Германия и комунистически СССР нали ви е ясно колко време щяха да търпят Чапо и чаповци.
  • 10 ХОО

    2 0 Отговор
    Прокопаха и у дома -излязоха ми в хола,разкъртиха ми паркета.Казаха,че са сбъркали и си заминаха.
Новини по държави: