Last news in Fakti

13 Декември, 2016 12:47 2 570 2

Призрачни влакове бродят във Великобритания

  • великобритания-
  • влакове-
  • призрачни-
  • линии-
  • жп

ЖП транспорт като в готически роман

Призрачни влакове бродят във Великобритания - 1
Снимка: БТА/ AP

Призрачни влакове пътуват във Великобритания, съобщи „Дейли мейл“. Изданието разказва за интересен феномен, който може да бъде видян на Острова.

Много често мистериозните железници са без реклами и обозначения и не спират на гарите по маршрута си.

Причината е, че са полупразни и много често се движат в късни часове. Тук идва логичният въпрос защо не закрият линиите?

Експертът Марк Смит посочва, че тази стъпка би била по-скъпа, отколкото ако пускат влакове по маршрутите от време на време.

„Процесът по закриване е дълъг и скъп. Това може да се избегне, ако се пускат влакове – примерно веднъж седмично“, заяви Смит.

Във Великобритания дори има ентусиасти, които преследват „призрачните влакове“ и търсят именно такива линии.

Много често се случва дори влакът да пътува без нито един пътник – само с екипажа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КБВ

    1 1 Отговор
    и кой плаща сметката после ? е как кой , Ганьо балкански разбира се ! но иначе много подреден и хубав е живота при англосаксонците :(
  • 2 555

    0 0 Отговор
    И кое им е призрачното???....Вървят си по линията и въпреки всичко не се блъскат и не се взривяват за разлика от едни други в една друга държава.......
Новини по държави: