866 8

ЕС няма да отваря нови глави по преговорите с Турция

Външните министри не уважиха исканията на Австрия

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Външните министри на ЕС изразиха дълбоко притеснение относно действията на властите в Турция след провалилия се опит за преврат през тази година, съобщи Tusla World.

Все пак министрите решиха, че няма нужда от въвеждането на нови санкции по преговорите с Анкара.

„Няма да отваряме нови глави по преговорите с Турция. Там се случват неприемливи неща“, заяви френският външен министър Харлем Дезир.
Представителите на Австрия настояваха за официалното замразяване на преговорите. Искането им не бе уважено от останалите министри.

„Живеем в трудни времена. Не бива да затваряме никоя врата. Така е правилно“, заяви германският външен министър Михаел Рот.

Австрия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българе
  Отговор
  1 00:11  14.12.16
  На Турция за какво му е Европа!! По добре да не влиза.. Ако влезе ще спрат турски поток,ще спрат атомните централи
 • Диди
  Отговор
  2 00:21  14.12.16
  По добре ще е и за Турция и за Европа,Турция да си остане така. Мисля че Турция тръгва към диктатура и бъдещето на Турция няма да е така както младите си желаят.Ердоган е деспот,иска власта за себе си.
 • Българе
  Отговор
  3 06:54  14.12.16
  Иска за себе си!?!ти пък.. Има си избори.. Европа се отдалечава от своите ценности.. Превръща се в нацистка Европа.. Отдалечава се от своите ценности, затваря си очите пред геноцида в Босна в Халепо.. Англия усети и излезе.. На ред е Италия
 • до Българе
  Отговор
  4 07:20  14.12.16
  То и в България 45 години имаше избори!

 • Киро
  Отговор
  5 10:09  14.12.16
  Точно така! Никаква турция в ЕС! Те не са европейци и мястото си им е точно там, дето са си. Освен това ги чакат много лоши години начело с ердогрух. Истанбул усети какво е без туристи, а това лято по курортите ще е по-зле и от миналото! Нека, нека, да си научи урока вмирисания ислямист ердогрух!
 • Българе
  Отговор
  6 14:42  14.12.16
  Ердоган си гони интересите на Турция.. Прав е човека.. България има ли нужда от Белене -има! Защо нашите "европейски приятели "не ни разрешават, има ли нужда от Южен поток а защо нашите "американски приятели "не разрешават??
 • Българе
  Отговор
  7 23:57  14.12.16
  Европа винаги обвинява в диктатура тия които не им играят по свирката! Путин се върна на световното лидерство благодарение на Турция и Запада си отмъщава за това!!
 • Българе
  Отговор
  8 00:00  15.12.16
  В България имаше избори но нямаше опозиция или партии.. А там си има 100 партии.. В парламента са 4-5

Напиши коментар:


Публикувай