14 Декември, 2016 08:26 2 949 1

Осъдиха британеца, опитал да убие Доналд Тръмп

  • майкъл сандфорд-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • осъден-
  • британец-
  • покушение-
  • лас вегас

20-годишният британец бе арестуван в Лас Вегас

Осъдиха британеца, опитал да убие Доналд Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският гражданин, направил опит за покушение срещу новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, бе признат за виновен и осъден на година затвор, съобщи Би Би Си.

20-годишният Майкъл Сандфорд бе признат за виновен по обвинение, че се опитал да грабне пистолета на полицейски служител и с него да застреля републиканеца по време на митинг в Лас Вегас.

Адвокатите на младежа заявиха, че той страда от аутизъм. След като излежи присъдата си Сандфорд ще бъде депортиран във Великобритания.

Британецът беше арестуван през месец юни. Майка му заяви, че той съжалява за случилото се и се разкайва.

Пред съда Майкъл Сандфорд заяви, че едно извинение не е достатъчно. „Наистина се чувствам ужасно за това, което направих“, заяви 20-годишният арестант.

Инцидентът през лятото се размина без жертви. Изстрел не бе произведен с пистолета на полицейския служител.

Преди опита за покушение Майкъл Сандфорд е посетил стрелкови клуб в Лас Вегас, за да стреля с пистолет. Той е пристигнал в САЩ 18 месеца преди инцидента. Бил е безработен и е живял в автомобила си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    8 4 Отговор
    Това е целта на всички публикации, платени от Соросоиди ,да се намери един такъв луд и да натисне спусъка. Всеки ден излизат такива лъжи за Тръмп , не могат да мирясат изроди...