Last news in Fakti

14 Декември, 2016 10:21 1 469 5

Евакуацията в Алепо се бави

  • алепо-
  • сирия-
  • евакуация-
  • забавяне-
  • бунтовници-
  • башар асад-
  • цивилни

Изтеглянето трябваше да започне в ранните часове на днешния ден

Евакуацията в Алепо се бави - 1
Снимка: БТА/ AP

Планираната евакуация на бунтовниците и цивилните в източната част на сирийския град Алепо се бави, съобщи Би Би Си.

Изтеглянето трябваше да започне в ранните часове на сряда, но бусовете, пристигнали на място за целта, стоят празни.

От Сирийската обсерватория за правата на човека обявиха, че не е ясна причината за забавянето, но според някои агенции шиитски военни възпрепятстват процеса.

Въпреки забавянето няма информация да са се възобновили боевете в северния сирийски град. Режимът на Башар Асад и бунтовниците постигнаха споразумение за прекратяване на огъня.

Правителствените сили ще установят контрол над града, чиято източна част дълго време беше под контрола на бунтовниците.

От Организацията на обединените нации съобщиха, че не участват в плановете за евакуацията, но са готови да окажат помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    поне половината жители на алепо искат да тръгнат с бунтовниците.поне около 100 хиляди не щат да останат в алепо насаме с асад . много странно се получава руснаците се договарят и правят изявления за пропускането на бунтовниците ,турция казва че ще приеме 80 хиляди от алепо,но асад иран и хизбула не казват нищо,та е възможно все пак да не ги пуснат да се изтеглят в последния момент,което ще е добре щото ако ал каида идат в идлиб ще радикализират региона и ще стане същото като в алепо.сега в идлиб радикали няма и местните са направили успешна система на самоуправление.жалкото е че тръгне ли асад към идлиб ще настане нова катастрофа,голяма част от избягалите в идлиб ще тръгнат към турция и европа.

    Коментиран от #3

  • 2 Диди

    1 8 Отговор
    Стояне,така мисля и аз.Асад избива всички,които не са удобни за политиката му,така че след време да каже,ето народа ме избира.А до кога може Русия да си позволи да бомбандира Сирия,ще видим.След гражданската война,ще видим дали Русия ще им помогне за изграждането.
  • 3 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Айде пак бля,бля,бля! Турция затова направи зоната за сигурност в северна Сирия, за да ги приема на собствена територия! Пишеш без да мислиш! И другото изтрещяло-щяло да гледа дали Русия ще възстановява! Да питам миещото чинии, САЩ какво възстанови в Афганистан? А да възстанови маковите полета. В Ирак, какво възстанови САЩ?
  • 4 Диди

    1 4 Отговор
    Днес е трябвало около 6.000 човека да напуснат Алепо,спрямо ,,споразумението,, между Асад и ,,бунтовниците,,.Те трябваше да бъдат извозвани с автобуси,но Асад е наредил автобусите да бъдат изтегляни.Така че тези хора са в Алепо,и сега армията на Асад е започнала пак обстрелвания.

    Коментиран от #5

  • 5 Конфуций

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Там шиитските милиции правят проблема, не Асад, но щом ти знаеш повече,така да бъде.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания