14 Декември, 2016 11:19 1 890 19

САЩ изпращат 4000 военни в Полша

  • сащ-
  • военни-
  • полша

Това ще стане в началото на следващата година

В началото на следващата година САЩ ще разположат 4000 военни в Полша, съобщи Синхуа.

Информацията идва от главнокомандващия на американската армия в Европа – генерал – лейтенант Фредерик Ходжис. В началото на следващата година американските военни трябва да пристигнат в Германия. От там те ще продължат към Полша.

\Ходжис говори в германската военната академия в Остерхолц – Шармбек. По неговите думи Германия ще се превърне в логистична точка, през която ще се прехвърлят военни към Източна и Централна Европа.

„Целта на назначението е да се осигури мир в Европа. То е и демонстрация на сила пред Русия“, заяви Ходжис.

Информационната агенция на Полша съобщи, че военните ще са част от разширяващите се действия на НАТО в Атлантическия океан. Цели се и укрепване на силите на Източните страни на НАТО.

Решение за разпращане на допълнителни военни беше взето по време на срещата на лидерите на НАТО във Варшава през юли. Решението беше да се изпратят 4 батальона в Балтийските държави и Полша. Те целят ограничаването на евентуална руска агресия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Замислен Путин

    16 5 Отговор
    А бе той Тръмп за това ли му наляхме талкова пари в предизборната кампания ..... ? То като се погледне цялата Полша барабар с полякините не струва толкова !!!

    Тоя тъп Тръмп май ще излезе скрита лимонка!!!
  • 2 гост

    16 4 Отговор
    Решението за това е взето още през юли, когато Обама и компания командорят, а дали ще пристигнат в Полша и какво ще правят там е друг въпрос, може и да отменят начинанието. Но е факт, че без никакво основание краварските задници пълнят Европа със свои военни, а марионетките дето управляват в големите европейски държави ги слушат и им се кланят едва ли не, идиоти.
  • 3 рамзес III

    6 13 Отговор
    Путинофилите / платени / да се активизират и да громят империализма и западните ценности !

    -Нека разгрома им започне СЕГА!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 ЯЗЪК БРЕ

    15 3 Отговор
    Аз пък взех че си помислих,че САЩ изпращат войници срещу главорезите от ИД...ееейййй ма съм наивник бе-че още вярвам свято в американската справедливост и ценности....
  • 5 РЕАЛНО

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "рамзес III":

    Той сам се громи-или си кьорав??? Не забелязваш ли какво става в Западният свят? Че даже в САЩ вече показаха среден пръст на налаганите либерални ценности....абе много баламурници имало още на този свят бе..и то със самочувствие-кръстил се рамзес ....ххаахахааааххххаха
  • 6 иииииииии

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "рамзес III":

    Уркоооо вие тоя Путин го направихте всемогъщ -все той нещо прави-дори и президент на САЩ си постави....Нещо май вече го сънувате Путин-ама така ще е,на страха очите са големи.

    Коментиран от #7

  • 7 рамзес III

    1 10 Отговор

    До коментар #6 от "иииииииии":

    Слабо .... слабо !Дай пак ....напънииии... до изпускане !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Гери

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "рамзес III":

    Ти като гледам вече си се "изпуснал" та чак се е развоняло!!! Все ще се намери някой да осе.е форума.
  • 9 Георги Стоянов

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "рамзес III":

    Свободно, почеши коня.
  • 10 Kcaniba

    9 3 Отговор
    като антирусофоб, смятам, че ако днес може да расположим 4000 американски войници в Полша, като Хитлер през 1939, за да спасим света от някаква Руска Агресия, то утре можем да тръгнем към Москва, като през 1941, защото не само Европа ще спасяваме от Руска Агресия, но и самата Русия , от Руска Агресия!!!
    Ее... има там малко..газпром..залежи, нефт,диаманти..но това е нищо!!!
    Демокрация - е всичко!!!

    Коментиран от #12

  • 11 tost

    7 2 Отговор
    Интересно ми е,ако Русия разположи 4 000 военни ДОПЪЛНИТЕЛНО,противоръкетен щит и ядрено оръжие на територията на Куба,как ще реагират краварите?Питам аз и отговор не искам.

    Коментиран от #14

  • 12 Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Толкова много демокрация влезе в КТБ.Любов, любов и демокрация я изпепелиха.
  • 13 дон кихот

    1 0 Отговор
    Това е като да си мерят пиш-те,вадиш гледаш и прибираш,ако няма да вършиш работа не я вади,че ще се размирише.
  • 14 лост

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "tost":

    Интересно ми е,ако Русия НЕ разположи 4 000 военни ДОПЪЛНИТЕЛНО,противоръкетен щит и ядрено оръжие на територията на Куба,как ще реагират краварите?Питам аз и отговор не искам. Амчи не виждаш ли как реагира?

    Коментиран от #15

  • 15 тост

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "лост":

    Ами, че подкарат кравите по баирите на Овча Купел.
  • 16 Бай хой

    4 1 Отговор
    А питате ли се на каква издръжка ще са тия хамерикански окупатори? А светна ли ви на кухите лейки защо от една година насам хамериканците натискат марионетните си правителства на окупираните така наречени членове на нато да увеличават военните си бюджети?

    Ами много ясно, ще изхранват окупационни корпуси а някъде дори се пускат слухове че няма да плащат и наеми за базите си. Е това се казва борба с руската агресия като натресеш своите военни на чужда издръжка.
  • 17 незнайко

    6 0 Отговор
    По голяма пропаганда в действие здраве му кажи. Реват срещу Русия, а правят точно това, срещу което реват. Докато Европа не се осъзнае, така ще бъде! НАТО, НАТО и пак НАТО, това е демокрация, няма как.
  • 18 ДА НЕ ЗАБРАЯТ

    4 0 Отговор
    ДА ИМ ПРАТЯТ ПЪРВО ПАМПЕРСИ ПЪК ПОСЛЕ И ДЪРВЕНИ КОСТЮМИ,
  • 19 999

    4 0 Отговор
    То Американците пратиха и във Виетнам близо половин милион войници но 58000 не се прибраха вкъщи.
Новини по държави: