14 Декември, 2016 16:13 1 927 2

Не хакерска атака, а теч

  • хилари клинтън-
  • хакери-
  • псима

Не Русия стои зад теча на писма от Демократическата партия

Не хакерска атака, а теч - 1
Снимка: БТА/АP

Сътрудник на Джулиан Асандж твърди, че хакерската атака срещу Демократическата партия по време на изборите в САЩ, не е била организирана от Русия, а е била „вътрешна работа“, съобщи Express.

Бившият британски посланик в Узбекистан Крейд Мъри се е срещнал с човек, който е разполагал с изтеклите имейли. Те са били изпратени от самата Демократическа партия. Писмата причиниха сериозни щети по предизборната кампания на Хилари Клинтън. Впоследствие тя загуби изборите от Доналд Тръмп.

„Срещнах се с човека, разпространил имейлите и зад това не стои Русия. Не става въпрос за хакерската атака, а за теч. Това са две различни неща. Джулиан Асандж вече обясни, че става въпрос за изтичане на информация. Хилари трябва да приеме собствените си грешки, а не да търси оправдания с разни обвинения за хакерски атаки. Ако тя не беше приела партийната подкрепа в първичните избори срещу Бърни Сандърс и не беше приемала финансови дарения срещу политическо влияние, това нямаше да се случи. Толкова е просто“, заяви Мъри.

Подобно твърдение беше отправено и от режисьора Оливър Стоун. Той е един от големите привърженици на Уикилийкс и Асанж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 3 Отговор
    Бабата дала теча...
    ех ех, воинственните бабани русофобки в скелрозна възраст си е заплаха за световна сигурност!!!
    Щеше да натисне копчето, та да затрие ония противен Путин, и да забрави....
  • 2 аааауууууууууууу

    5 1 Отговор
    Чакайте сега..?.?.!!!!! Какво значи че Хильри е взела пари от някого срещу влияние....Това си е чиста корупция...неможе да бьде...В САЩ това е невьзможно бе ееейййй-още повече от светицата Хильри...НЕ...НЕ...НЕВЯРВАМ...Пак Путин е платил пари за тази долна льжа....