Last news in Fakti

14 Декември, 2016 19:51 1 136 0

Съдът блокира референдума за независимост в Каталуния

  • каталуния-
  • съд-
  • референдум

Предупреждения за дела при неизпълнение на решението

Испанският Конституционен съд блокира решението на парламента на Каталуния за референдум за независимост, съобщи The Local.

Идеята беше през следващия септември в Каталуния да се проведе допитване за отцепването на областта от Испания. Премиерът на Испания Мариано Рахой настоя пред съда да попречи на всякакви опити за сепаратизъм в провинцията.

Каталунските власти бяха предупредени със съд, ако не се подчинят на решението. Президентът на областта Карлос Пучдемон е известен като голям привърженик на независимостта на провинцията.
Каталуния е най-богата провинция в Испания. Местните жители отдавна са недоволни от това, че често са принудени да подпомагат други провинции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: