14 Декември, 2016 21:26 1 465 2

ХСС към Меркел: Горна граница за бежанците или опозиция

  • германия-
  • бежанци
ХСС към Меркел: Горна граница за бежанците или опозиция - 1
Снимка: БТА/АР

Немската политика отново е под напрежение заради бежанците. Лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер постави условие на братската си партия Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангел Меркел.

Граница от 200 000 бежанци на година е условието на неговата партия за участие в правителството, е условието на Зеехофер, което той поставя в интервю за ДПА. Като никога досега шефът на ХСС Хорст Зеехофер не е поставял условия, отбелязват анализатори на немската политика. В друго интервю за телевизия АРД Зеехофер казва, че в противен случай Християнсоциалният съюз ще излезе в опозиция.

Факти.бг припомня, че Християндемократическият съюз на Ангела Меркел няма структури във федералната провинция Бавария, където е представена от сестринската ѝ партия Християнсоциалния съюз (ХСС), а в Бундестага заедно съставляват парламентарна група „Съюз“ (Union). Хорст Зеехофер е председател на ХСС и министър-председател на провинция Бавария от октомври 2008 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уууууууу

    10 0 Отговор
    абе вие вместо да почвате да връщате м...ли - слагате таван на прием им?
    откачалки - с какъв ум разсъждавате?
    Кой ви изпи мозъците?
    20 години източно-европейците влизахме с визи в Западната ви Европа за по седмица-две - а сега пуснахте миризливите м....ли на юруш??????
    Те ли ще ви спасяват от икономическия ви крах, те ли ще ви оправят икономиката? Та тия са мързеливи още от утробата и ако случайно 1 работи - води със себе си 7-8 парчета, дето ще ги храните?
    Това ли ви е "политиката"?
    Направо съм в потрес от тая политика, нищо че съм в Бг!
    Що за идиоти сте?
  • 2 Българе

    4 0 Отговор
    Няма как!? На Германия трябват тъпкачи.. Немците не вършат работа затова тая работа е поверена на кюрди,иракчани,пакистанци,..Меркел трябва да си иде 14 години стига
Новини по държави: