614 0

Чешките служби шпионирали Доналд Тръмп

Още в края на миналия век Тръмп е искал да стане президент

Чешките служби шпионирали Доналд Тръмп
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Чешките тайни служби са шпионирали новоизбрания американски президент Доналд Тръмп и неговата първа съпруга Ивана през 70-те и 80-те години на миналия век, съобщи вестник „Билд“.

Службите на Чехия, която тогава бе под комунистическо управление, са знаели подробности от брачния договор на двамата, включително и клаузата тя да получи един милион долара при развод.

Разузнавачите са отбелязали, че Тръмп се е възползвал от личните си отношения с американските президенти и неговата компания е била освободена от данъчни задължения за три десетилетия.

В доклад от 1988 година се посочва, че Тръмп е искал да стане държавен глава и е изразил увереност, че може да се пребори за поста.

Чешките служби са имали информация и за отношенията на Ивана Тръмп с нейния баща. Те са подслушвали телефонни разговори между двамата, а освен това са чели и кореспонденцията им.

На изборите за президент на САЩ през тази година кандидатът на републиканците Доналд Тръмп победи Хилъри Клинтън и ще встъпи в длъжност през месец януари догодина.

Чехия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай