Last news in Fakti

15 Декември, 2016 13:04 2 921 17

Юнкер: Санкции няма да впечатлят Русия

  • русия-
  • жан-клод юнкер-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • санкции

Европа може да опита „да повлияе със средствата на дипломацията

Юнкер: Санкции няма да впечатлят Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер отклони исканията за нови санкции срещу Русия заради действията й в сирийския конфликт. „Това няма да впечатли Русия“, заяви Юнкер по време на запис на предаване за германската телевизия ZDF. Предаването ще бъде излъчено тази вечер. Според Юнкер Европа може в крайна сметка да опита „да повлияе със средствата на дипломацията“. Председателят на ЕК също така не приема критиката, че Европа не прави достатъчно за сирийския конфликт. „Трябваше да пратим войници ли?“ попита Юнкер ден преди срещата на върха в Брюксел. Той не вярва, че има много европейци, които искат да загинат за Сирия. Европа обаче се опива с всички средства да се намерят хуманитарни решения за цивилното население в Сирия. Председателят на Комисията призна, че Европа все още не е овладяла бежанската криза.

Той отново защити споразумението с Турция, което е довело до рязък спад на пристигащите бежанци в Гърция „от 10 000 на ден до 80 на ден“. Юнкер каза също, че не одобрява действията на турския президент Реджеп Ердоган срещу противниците на правителството. На зрителски въпрос „Защо не се дистанцира ясно от деспота Ердоган“, Юнкер отговори така: „Да предположим, че утре сутринта повече от три милиона бежанци, които се намират в Турция, тръгнат към Европа, тогава ще се задават съвсем други зрителски въпроси“. Според Юнкер „Европа може да защити външните си граници само в сътрудничество със съседа Турция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    8 22 Отговор
    Ами да те Русия вече свикнаха на мизерията ! 1 евро е 70 рубли и в магазините им всичко 2-3 ти по скъпо стана и Месата са им внос от Южна америка замразени стари боклуци и още много др.....! а депутатите им като нашите крадачи и мошенници ! Все на ура а народът в мизерия !
  • 2 Истината

    19 6 Отговор
    Абе льольо(909Б), защо не отидеш в Москва,Тула,Уфа,Хантимантийск(нарочно не изреждам голямите градове с изключение на столицата),за да видиш истината,а не да бълваш глупости от промития си мозък. Да отидеш,но тогава и малкото останал ти мозък нама да ти позволи да пишеш такива глупости

    Коментиран от #13

  • 3 911

    12 5 Отговор
    до 909 Верно ли бе.Ясно е че не си стъпвал в Русия .Междувпрочен американската аенция Блумбърг -друго казва а и самите руски компании.За две години на санкции/подаръци / Русия от крупен вносител се превърна в износител на храни и пром.стоки.Данните на Блубмрърг*-руските компании от този сектор за периода 2015-09.2016г. са изнелси храни и зем.продекцияу повече от износа на оръжия.А износа на оръжия едоста /75-100 млрд.долара годишно/.Така че прав е Юнкер.

    Коментиран от #5

  • 4 Трол

    11 2 Отговор
    Юнкер да си гледа работата! На мен Деса-Стоян-ТО ме каза, че догодина Русия ше фалира!
  • 5 onq s konq

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "911":

    Хайде на не величаем руския износ на пшеница,независимо че в момента е на първо място в света/от тази година/.А иначе "малка" БГ слага "голяма" Русия в най-малкото си джобче по тоя показател и сметката е проста:България изнася около 3 милиона,Русия-30 милиона тона.Ако Русия имаше 10 пъти повече население от нас/7 млн жители/,,щяхме да бъдем равностойни ПО ИЗНОС НА ПШЕНИЦА НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.Е да,ама Русия има 143 милиона ушанки,което е 20 пъти повече от България,което ясно показва че НИЕ ИЗНАСЯМЕ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО!Като прибавим и факта че ние сме член на ЕС и стоката ни поне за Европа е БЕЗМИТНА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХНАТА...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българе

    11 3 Отговор
    Прави сте си но ако Русия може да се противопостави на САЩ и Европа то значи че има топки!! Трябва да си признаем тоя факт..

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "Българе":

    Русия име не само топки,но и ужасно много оръжие.Какво ги топли обаче това,СЛЕД КАТО НЯМАТ НИЩО В СТОМАХА СИ?Обективно погледнато имат и 20 пъти повече олигарси от нас,защото са 20 пъти по-голяма държава.Тук обаче говорим за стандарта на живот на обикновения гражданин,който представлява около 97% от общото население.И не ми казвай че пенсиите им били по-големи от българските,а се вгледай в ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ!
  • 11 дядо коледа

    5 2 Отговор
    Май не остана нито един политик в Евро Съюза да е преизбран след тези санкции!
    А си отвори устата, а му изтина стола :)
  • 12 goni

    10 2 Отговор
    Абе, защо спорите?!:) Юнкер казва че Русия няма да се впечатли от нови санкции! Кой знае защо съм склонен да му вярвам! Най-малкото защото дъртият масон разполага с доста по-достоверна информация от много други да не говорим за нас дето пишат по форумите! Нещата се променят с голяма бързина! Ще видим накъде ще тръгне САЩ, но по всичко изглежда че не към желаната от Европа посока! Не се правя на пророк, който пророкува лоши неща, но май ще трябва да се бръкнем дълбоко, ако желаем да сме под чадъра им!:) Та и затова многоуважаемият Юнкер смята че ще излезе доста по-евтино, ако се разберем с руснаците! Те между другото са в силна позиция! Ще се пазарят от една страна със САЩ, а от друга с Европа! Искаме, или не искаме Русия отново излиза на сцената! А, и между другото китайците много се засилиха! Ще трябва да им се "подрежат крилцата" че иначе Тихоокеанският басейн ще стане Китайски!:) Не стигат досегашните съюзници!:) Никак не е лошо Русия, ако не е наш съюзник поне да не ние противник!:) Е, ако руснаците се договорят с китайците ще видим "интересни времена"!
  • 13 antimediator

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Льольото в случая си ти!
    На всички е ясно ,че руснаците са го втасали!
    Това , че ги защитаваш означава , че вече си извън закона!
  • 14 семи проф

    2 4 Отговор
    В м омента в Русия в стана хит една популярна песен ,,ТАНЦУВАЙ РУСИЯ.. ПЛАЧИ ЕВРОПА''същата е хит в Китай и Южн. Корея Името на песента показва действ. състояние на нещата.....
  • 15 Уууууу

    2 3 Отговор
    В м омента в Русия в стана хит една популярна песен ,,ТАНЦУВАЙ РУСИЯ.. ПЛАЧИ ЕВРОПА''същата е хит в Китай и Южн. Корея Името на песента показва действ. състояние на нещата.....
  • 16 капиш

    0 2 Отговор
    Тогава опитайте не със санкции, а с поощрения! Русският народ обича поощрението. Като нас са - кажете на бай Ганьо - ние, че не може да скочи в пропастта и само гледай...! Скача от раз. Така и с русснаците...кажете им, че не могат да бомбардират джихадистите и ако не изпратят навред крилати ракети, да се не казвам бай Ганьо! Докато мигнете и халифата ще е на пепел.... а вие санкции? Санкции не помагат с руснаците. И Наполеон и Хитлер и вие все със санкции! Е санкциите ядосват руснаците. Опитайте със стрийптийз това ще ги мотивира. Само им кажете, че не могат да направят зелени човечета и ще видите какви неща могат!?
  • 17 909 БЪЛГАРИЯ

    3 2 Отговор
    До коментари 2 и 3 . аз живея 6 години в Москва та на имен не ми казвайте дали да ходя ! елати и ги вижте тия пиандурници само мошенници и крадачи ! руснаците са най - мързеливият народ!!!
Новини по държави: