911 1

Имейлите на Клинтън са вътрешен "теч", а не руска намеса

Нито един от каналите ни за изтичане на информация не дойде от руснаците, твърди човек от Wikileaks

Имейлите на Клинтън са вътрешен "теч", а не руска намеса
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Човек на Wikileaks отхвърли обвиненията, че публикуваните имейли на бившия кандидат за президент на САЩ - Хилари Клинтън са дошли от Русия.

Крейг Мъри – бивш британски посланик в Узбекистан и близък сътрудник на основателя на Wikileaks Джулиан Асанж, заяви пред „Дейли мейл“, че лично той е летял до Вашингтон през септември, за да ги получи на ръка от местен държавен служител, отвратен от прочетеното в тях.

„Русия няма нищо. Нито един от каналите ни за изтичане на информация не дойде от руснаците", заяви Мъри в интервю за „Дейли мейл“ във вторник. "Източникът ни е имал законно право на достъп до информацията. Документите дойдоха от вътрешни течове в системата, а не от хакери", казва още Мъри.

Думите му са в сериозно противоречие на версията на ЦРУ. Според Централното разузнавателно управление хилядите имейли са попаднали в ръцете на Wikilieaks от руски хакери.

Крейг Мъри е доста противоречива в британската дипломация. Той беше отстранен от служба заради обвинения в злоупотреби по служба. Нищо от това не беше доказано, но Мъри трябваше да се оттегли.

Неговите връзки с Wikileaks винаги са били добре известни, но твърденията му не могат да бъдат доказани. Това е първата намеса на „Уикилийкс“ в случая с мейлите – след като наскоро ЦРУ излезе с твърдението, че Русия се е намесила, за да помогне на Тръмп.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 13:40  15.12.16
    Клюка от типа-някой казал нещо!

Напиши коментар:


Публикувай