Last news in Fakti

15 Декември, 2016 13:16 1 351 1

Имейлите на Клинтън са вътрешен "теч", а не руска намеса

  • хилари клинтън-
  • wikileaks

Нито един от каналите ни за изтичане на информация не дойде от руснаците, твърди човек от Wikileaks

Имейлите на Клинтън са вътрешен "теч", а не руска намеса - 1
Снимка: БТА/АР

Човек на Wikileaks отхвърли обвиненията, че публикуваните имейли на бившия кандидат за президент на САЩ - Хилари Клинтън са дошли от Русия.

Крейг Мъри – бивш британски посланик в Узбекистан и близък сътрудник на основателя на Wikileaks Джулиан Асанж, заяви пред „Дейли мейл“, че лично той е летял до Вашингтон през септември, за да ги получи на ръка от местен държавен служител, отвратен от прочетеното в тях.

„Русия няма нищо. Нито един от каналите ни за изтичане на информация не дойде от руснаците", заяви Мъри в интервю за „Дейли мейл“ във вторник. "Източникът ни е имал законно право на достъп до информацията. Документите дойдоха от вътрешни течове в системата, а не от хакери", казва още Мъри.

Думите му са в сериозно противоречие на версията на ЦРУ. Според Централното разузнавателно управление хилядите имейли са попаднали в ръцете на Wikilieaks от руски хакери.

Крейг Мъри е доста противоречива в британската дипломация. Той беше отстранен от служба заради обвинения в злоупотреби по служба. Нищо от това не беше доказано, но Мъри трябваше да се оттегли.

Неговите връзки с Wikileaks винаги са били добре известни, но твърденията му не могат да бъдат доказани. Това е първата намеса на „Уикилийкс“ в случая с мейлите – след като наскоро ЦРУ излезе с твърдението, че Русия се е намесила, за да помогне на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 1 Отговор
    Клюка от типа-някой казал нещо!
Новини по държави: