Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Декември, 2016 15:29 1 580 4

ЕС отваря вратите за безвизов режим за Грузия и Украйна

  • грузия-
  • ес-
  • украйна

Приет е нов механизъм за въвеждане на повторен визов режим

ЕС прие нови правила за по-бързото налагане на повторен визов режим, съобщи радио „Free Europe”.

Това решение отваря вратите за визово либерализиране за Грузия и Украйна. Новите правила бяха гласувани от Европейския парламент. Те бяха приети с 485 на 132 гласа.

Още новини от Украйна

Възможността за бързо връщане на визов режим беше основно искане на няколко страни, за да стане възможно облекчаването на режима за Украйна и Грузия. Мярката ще бъде налагана при извънредни ситуации и големи потоци от имигранти към отделни европейски държави.

Очаква се през януари да бъде гласувано предложение за облекчаване на визовия режим за Грузия. За Украйна се очаква да има гласуване през февруари.

По-рано през годината Европейският парламент даде зелена светлина за начало на процедурата по сваляне на визите за двете страни. Това беше одобрено от страните - членки.

Между страните-членки обаче имаше спорове за това как да бъде въведен механизма за повторно въвеждане на визов режим. След бежанската криза в Европа има опасения за възможни повторни имигрантски вълни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 4 Отговор
    Честито на печелившите!!
    Сега освен " бежанци", ще има и постсъветска мафия!!!!
    ахахахахах

    Коментиран от #2

  • 2 Ал Купоне

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "kcaniba":

    Ще ти отворя една страшна тайна, тролче - постсъветска мафия в Европа си има отдавна. Да си изкара една дългосрочна шенген-виза е последния проблем на всеки един мафиот плюс това по вечето от тях са с двойно и дори с тройно гражданство.
  • 3 vento

    0 0 Отговор
    Това си е чисто самоубийство
  • 4 До kcaniba

    1 0 Отговор
    Визата не спира мафията тролче. Който иска отдавна вече е навън. Да можеше и от нашата страна да се изнесат всички русофили за Русия, русофоби на запад, м....лите където им видят очите и турците при Ердоган, колкото и малко да останехме , но ще сме само свои.
Новини по държави: