15 Декември, 2016 15:55 2 268 5

Катар с жест към Алепо

  • катар-
  • алепо-
  • сирия

Страната отменя празненствата по случай националния си празник

Държавата Катар отмени всички тържества по случай националния си празник на 18 декември. Емирът на Катар Шейх Тмим бин Хамад Ал Тани е издал указ, с който отменя тържествата. Като причина се посочва „съпричастност с жителите на град Алепо, които са подложени на най-жестоки репресии, насилие и изтребление“, научи Факти.бг от дипломатически среди.

Катар чества националния си празник на 18 декември. Това е денят, в който хората на Катар празнуват своята национална идентичност и история. Отбелязва се историческият ден от 1878 г., кагато Ясим бин Мохамед ал Тани наследява баща си Мохамед бин Тани като владетел на Катарския полуостров. Той се счита за обединител на всички местни племена чрез успешна борба с външните сили, извоювал в значителна степен автономия за племената на полуострова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ

    13 3 Отговор
    ТИЯ ДЕТ ПОДКРЕПЯТ БАНДИТИТЕ ЖАЛЕЯТ А ВСЪЩНОСТ САМО ЕДИН МИГ 29 ША ИЗРИНЕ ТИЯ КАТАРЦИ ЗА ПОЛОВИН ДЕН.
  • 2 Бай хой

    8 3 Отговор
    Какво ства по белия свят? Защо така наречения запад не се радва за освобохдаването на Алепо от джахидистите?
    Когато главорезите горяха църкви и избиваха християни дори режеха глави и на американци никой не оржанизираше протести. Дори от известно време спряха и да дават информации за извършваните от идил, аннусра и ал кайда зверства. Сега организират и изтеглянето на джахидистите от Алепо иМосуль и пренасочването им към други райони.
  • 3 Диди

    1 2 Отговор
    Точно Катар.Това е арогантност.Преди 2 години Катар предложи на Диктатора-Убиец да построят пайплайн,който да мине през Сирия.Асад естествено отказа,и Катар си отмъсти с това като финансира терористите в Сирия. А това че ,,бедни роботници,,строят мега стадиона и всичко около него,с ниска заплата,живееки като ,,животни,,,просто ми се повдига.Тези лицемери,няма ли някой да им......

    Коментиран от #4

  • 4 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    За бедните работници си напълно прав... арабите и на тях не им е лесно като на нас. натресали са си разни шейхове халифи, които лапат наготово и стават милиардери, като нашите министри депутати и какви ли не ЛАПАЧИ, а повечето араби тънат в мизерия за по няколко долара или десетина долара на ден доход. Това е както се описва от фактите. А шейховете им купуват на кило Бугатита за по няколко милиона долара парчето и си живеят кралски. Няма много правда в тоя свят. Системата е скапана. Лошото е, че и комунистите не знаят какво искат та и те оплескаха нещата. А трябва само справедливи Закони, и прилагането им отгоре до долу в обществото - нищо друго! Но именно тия на лапане власт не искат да се направи, оттам и системите започват да бъкат от ревове на невинни и неправди. Това е главният проблем в света - паразитите не дават правото на пчеличките. търтеите са на власт.... А пчелите творят благата.
  • 5 Иванчо

    0 0 Отговор
    Убийците са все едни същи, разликата е в това, кой ги наема. И още нещо, завистта и злобата са водещи при нискообразованите и неуспелите неуважавани в обществата хора, не мога да ги нарека Човеци!