15 Декември, 2016 16:51 1 078 0

Санкции срещу Иран без подписа на Обама

  • сащ-
  • барак обама-
  • иран

Очаква се удължаване на американските санкции срещу Техеран

Законопроектът за удължаване на американските санкции срещу Иран за още 10 години ще се превърне в закон, без да е подписан от президента Барак Обама, съобщи „Ройтерс“.

От Белия дом обаче обявиха, че това няма да се отрази върху ограничаването на иранската ядрена програма. Конгресът прие актът през миналия месец.

От администрацията в САЩ очакваха Обама да подпише закона. Говорителят на Белия дом Джон Ърнест обаче обяви, че той ще влезе в сила и без подписа на президента.

Санкциите касаят участници в разработването на балистични ракети и допускащи нарушения срещу човешките права. От Иран вече обявиха, че при удължаване на санкциите, ще започнат производство на кораби с ядрени двигатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА