Last news in Fakti

15 Декември, 2016 17:24 3 010 1

Вижте какво ще се случи, ако астероид удари Земята (Видео)

  • астероид-
  • удар-
  • сблъсък

Експерти от Националната лаборатория в Лос Аламос, САЩ, демонстрираха какво ще се случи, ако астероид падне в океана. Според учените най-голямата опасност идва не от високите вълни, които ще предизвика космическото тяло, а от неговото въздействие върху климата на Земята.

Геофизикът Галън Гислър демонстрира серия от симулации на суперкомпютър, в които се показват различни сценарии при подобен апокалиптичен сценарий. Те доказват, че вълните, образувани от подобен сблъсък, са много по-малко опасни от техните събратя, които следват силно земетресение.

Проблемът идва от високата температури на астероида, която ще доведе до солидно изпаряване на вода. Това ще предизвика утаяване на влага, но повечето от нея може да достигне стратосферата и да подейства като мощен парников газ. Това ще има сериозно влияние върху климата на Земята, смятат учените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капиш

    1 0 Отговор
    Това е една от версиите. Ако астероид удари Земята и по-точно София Парламент-Прайд, ние ще се отървем от много Лапачи врагове наведнъж. което ако оцелеем ще е огромен плюс за нас. Е, то като гледам разни халифатци и други се точат да яхнат властта, но говорим теоратично. Аз лично не харесвам версията астероид да удари Земята, защото има толкова хубави неща, красота. но пък ако наистина удари Земята, поне ще ни отърве от купчина безполезни врагове паразити. А и това зло ще накаже друго зло. така, че има си плюсове и минуси. но ако удари Лапачите в София ние едва лищ е оцелеем дори и заради липсата на достатъчно тоалетни за нас населението...няма да сварим да тичаме до храстите от страх.... А това ще ни изпрати директно в челната десятка за най-болната от кокита нация. дори на челно място. Е, не е радостна гледка, но като гледаме от 72 години какви ни ги натрисат Лапачите тук едва ли астероида е най-страшното за нас? по-страшно е да живееш в собственната си родина мачкан и о т свои и от чужди гадини. От това по-страшно няма.