Last news in Fakti

16 Декември, 2016 07:42 3 535 15

САЩ готвят отговор за Русия

  • барак обама-
  • русия-
  • сащ

Вземат се мерки срещу хакерските атаки

Президентът на САЩ Барак Обама обяви, че трябва да бъдат взети мерки срещу Русия във връзка с подозренията за хакерски атаки по време на президентските избори в Америка, съобщи Би Би Си.

„Трябва да вземем мерки и ще го направим“, заяви Обама.

Срещу Москва има обвинения, че е организирала хакерски атаки срещу Демократическата партия. Обвиненията са свързани с теч на имейли на Хилари Клинтън. Те разкриваха скандални подробности от нейната кампания, за които се смята, че може да са повлияли на вота.

„Смятам, че няма съмнение, че когато външно правителство се опита да повлияе на целостта на нашите избори, ние трябва да предприемем действия. От това зависи нашият собствен избор. Някои от тези мерки могат да станат публични. Други не. Владимир Путин е наясно какво мисли. Говорил съм с него за това“, заяви Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 31 Отговор
    Не само джуджето е злобно и отмъстително. Американците също го могат!

    Коментиран от #6, #10, #14

  • 2 Гост

    50 6 Отговор
    Вместо да търсят сметка на Хилъри, която е вършила безобразия, седнали да се заканват на руснаците, защото са разкрили тези безобразия на обществото!!! Това е морала на Обама и т. нар. "демократи".
  • 3 азсам

    35 5 Отговор
    В България за всичко са виновни комунистите-вече ги няма.
    В Америка и НАТО за всичко е виновна Русия.
  • 4 маймун

    22 3 Отговор
    Този маймун няма ли да слиза от клона вече, на.ра достатъчно от там.
  • 5 Забележка

    24 1 Отговор
    По-скоро - две: Първо - един човек, който застана с името си и лицето си пред света, съратник на Уикилийкс каза, че фактите са изнесени от имащ достъп до тях ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ от управата на САЩ. Второ - самият законно избран президент Тръмп пита - защо, ако САЩ са имали тази информация я огласяват СЛЕД КАТО КЛИНТЪН ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ... Тръмп, господа, не Медведев или Песков! А не е за изхвърляне и факта, че този каламбур странно напомня на химическите оръжия на Садам и някои други подобни сценарии на ЦРУ...
  • 6 Kcaniba

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Джудже
    имай достоинство малко, не се уподобявай на презреният Осаабанана!!!
    Килъри се е оакала и моралът и, в безотоворното и поведение, роди лошия Путин, тайно чел кореспонденцията и - класифицирана такава, а и държавните тайни.!!!!
    ... от айфона си в кенефа писала...
  • 7 mediator37

    5 0 Отговор
    Да пишат писма на лист хартия , да сгъват, слагат в плик и изпращат по пощальона. Те пощальоните имат велосипеди, не ходят пеша.
    Какви са тези имейли ?
  • 8 Киро

    21 1 Отговор
    Аааа, значи проблемът бил, не че тлъстата леля клинтъница от "демократите" извършвала престъпления, а че някакви нахални хакери и източили компютъра и задника и лъсна пред цял свят!

    Ти да видиш!
    Айде, още няколко седмици и си заминаваш мургаво недоразумение!
  • 9 Народна Милиция

    18 1 Отговор
    САЩ губят всякакви позиции в света.Сложиха 7 стари танка в Европа и хиляда нещастни войника да пазят танковете.Трагедия.Как може да кажеш,че хакерски атаки са помогнали на Тръмп.Те си мислят,че европейските народи са толкова тъпи колкото техния собствен и каквото кажат,това е.Но в Европа все още има мислещи хора.

    Коментиран от #11

  • 10 Народна Милиция

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пеньо,сАщ е една обикновенна фашистка държава,повярвай ми ако ли не отиди и виж.Просяци,хора живеещи в палатки направо на улиците,огромна бедност доста хора с 20$ в джоба се мислят за късметлии.Не гледай филми.Тази държава отдавна вече не е този фактор който беше.
  • 11 ZZZz

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Народна Милиция":

    da gubiat pozicii,dolara veche e 1.88 ,mnogo si umen
  • 12 Фронто

    2 8 Отговор
    Кремъл го очакват изненади от новата администрация във Вашингтон. Писах го_ще го напиша пак : Тръмп е съградил билдинг до небето, Путин партенка не е ушил през живота си! Първият презира втория, и ще му го го покаже.Само гледаите! Светът не на ляво, силно надясно тръгва. И Тръмп е носителят на това.
  • 13 BMW

    3 0 Отговор
    Вие служите на разузнаването, имената ви остават тайна. Делата ви не се виждат, врагът е винаги на мушка. Няма време за разговори с другари, рядко връщате се у дома - и кога ли да си носите ордените? Винаги бдителни, винаги бдителни! Сърцата ви покой не знаят, вечно бдите вий! Дори в мирни времена - вий бдите, вие сте на пост! Чекисти, пазители на мира, вий, бойците на невидимия фронт.”

    Този химн на съветската тайна полиция ЧК е преведен на немски не от другиго, а от Маркус Волф, дългогодишен шеф на разузнаването в Министерството за държавна сигурност на ГДР. По онова време „бойците на тихия фронт” все още са от плът и кръв, собственоръчно монтират „бръмбари”, фотографират планове и обслужват тайниците. А понякога ликвидират хора. И наистина не им остава много време да си носят ордените, получени за тези дела.

    Но дигиталната революция сериозно промени дейността на тайните служби. Със съжаление трябва да кажем: дори драматично я улесни. Това се отнася както до набавянето на тайна информация, така и до разпространяването на дезинформация. Днешният свят е свързан електронно до последното жилище и до последната електроцентрала, а за съвременните чекисти това си е раят на земята.
  • 14 Крилья Советов

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Владимир Путин е достоен човек, за когото нищожество като теб твърди, че е джудже. Колко си висок, бе, келеш? Шампион ли си като Путин по джудо, бил ли си агент на тайна служба и под прикритие в Берлин или друга столица, станал ли си някой впоследствие. Британците от списание "Тайм" номинират Путин за "Човек на годината, никому непознатият Пеньо го нарича зад гърба му "джудже". Извинявай, ама на малкото пръстче не можеш да му стъпнеш и не защото е президент на Русия. Той като личност те превъзхожда стотици пъти. Самото ти изказване е доста обидно и показва как ограниченият ти ум възприема околните и света. Какъв ли си ти в огледалото - дърт, пъпчив, набръчкан, шкембест чичко с плешива глава и отпуснати бузи?
  • 15 Истината

    2 0 Отговор
    Чудя се какво е ВЕЛИКОТО на САЩ, след като твърдят че хакери са им провалили президентските избори? Значи хакери може да решат да унищожат държавата? Та нали не са някоя бананова република? Защо какрат света да се чуди на малоумието им?