Last news in Fakti

16 Декември, 2016 17:28 1 146 1

ООН се опасява от хакерска атака срещу ядрени централи

  • оон-
  • хакери-
  • ядрени централи-
  • атаки-
  • ян елиасон-
  • опасения

Ядрените централи трябва да имат готовност да предотвратят кошмарен сценарий

ООН се опасява от хакерска атака срещу ядрени централи - 1
Снимка: БТА/ AP

Организацията на обединените нации изрази опасения, че хакери могат да атакуват ядрени централи, съобщи Japan Times.

Зам.-генералният секретар на ООН Ян Елиасон се тревожи от „кошмарен сценарий“, при който да бъдат атакувани компютърните системи на ключови ядрени инфраструктури.

Според него съществува риск „недържавни“ лица и екстремисти да се опитат да проникнат в системите и да изложат на риск милиони хора.

В ООН се проведе заседание, на което основна тема бяха именно рисковете екстремистки групировки да се доберат до ядрено или химическо оръжие.

Ян Елиасон подчерта, че страните, които разполагат с ядрени централи на територията си, трябва да бъдат подготвени за подобен сценарий и да вземат нужните мерки, за да го предотвратят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    САМО ТОВА НИ ЛИПСВА. Защо го пишат в медиите? Ако не са го мислили хакерите, сега да го помислят. Това ли е посланието чрез медиите?