672 1

Ципрас поиска подкрепа от Берлин за реформите

Меркел заяви, че въпросът трябва да бъде решен от международните институции, а не от Берлин

Ципрас поиска подкрепа от Берлин за реформите
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас поиска подкрепа от Германия в опитите да прокара планираните реформи, съобщи Ebl news.

Премиерът на южната ни съседка иска подкрепа от Берлин в опита да извади страната от дълго продължаващата икономическа криза.

Германия Ангела Меркел обаче подчерта, че това е въпрос, с който трябва да се занимават международните институции като Европейската комисия, Международния валутен фонд, Европейската централна банка и финансовите министрите на страните-членки на ЕС.

След проведената среща между двамата в германската столица Меркел сподели, че са разговаряли за икономическата и финансова ситуацията в Гърция. „Тези разговори винаги са открити и честни“, заяви канцлерът, но добави, че решението не трябва да бъде взето в Германия.

Местните медии написаха, че двамата е възможно да са разговаряли и за бруталното убийство на 19-годишна студентка от афганистански имигрант, което шокира и разгневи Германия. Оказа се, че афганистанецът е бил освободен от гръцкия съд с пробация. Пред месец май 2013 година Хюсеин Хавари е бутнал младо момиче от скала на остров Корфу, което оцеляло по чудо. Бил е осъден от съда, но по-късно освободен.

Алексис Ципрас и Ангела Меркел не повдигнаха този въпрос пред репортерите в Берлин.

Германия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • цакай цакай
    Отговор
    1 19:26  16.12.16
    А заглавието трянва да гласи така: "Ципрас поиска милиарди от Берлин уж за реформите" Тоя и ердоганя, клатят баба си Изперкел как си искат

Напиши коментар:


Публикувай