Last news in Fakti

16 Декември, 2016 18:08 947 1

Ципрас поиска подкрепа от Берлин за реформите

  • германия-
  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • ангела меркел-
  • реформи-
  • подкрепа

Меркел заяви, че въпросът трябва да бъде решен от международните институции, а не от Берлин

Ципрас поиска подкрепа от Берлин за реформите - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас поиска подкрепа от Германия в опитите да прокара планираните реформи, съобщи Ebl news.

Премиерът на южната ни съседка иска подкрепа от Берлин в опита да извади страната от дълго продължаващата икономическа криза.

Германия Ангела Меркел обаче подчерта, че това е въпрос, с който трябва да се занимават международните институции като Европейската комисия, Международния валутен фонд, Европейската централна банка и финансовите министрите на страните-членки на ЕС.

След проведената среща между двамата в германската столица Меркел сподели, че са разговаряли за икономическата и финансова ситуацията в Гърция. „Тези разговори винаги са открити и честни“, заяви канцлерът, но добави, че решението не трябва да бъде взето в Германия.

Местните медии написаха, че двамата е възможно да са разговаряли и за бруталното убийство на 19-годишна студентка от афганистански имигрант, което шокира и разгневи Германия. Оказа се, че афганистанецът е бил освободен от гръцкия съд с пробация. Пред месец май 2013 година Хюсеин Хавари е бутнал младо момиче от скала на остров Корфу, което оцеляло по чудо. Бил е осъден от съда, но по-късно освободен.

Алексис Ципрас и Ангела Меркел не повдигнаха този въпрос пред репортерите в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цакай цакай

    2 0 Отговор
    А заглавието трянва да гласи така: "Ципрас поиска милиарди от Берлин уж за реформите"
    Тоя и ердоганя, клатят баба си Изперкел как си искат
Новини по държави: